Čengić poručio Softiću: "Nije majka Muju klela što je kockao, nego što se vadio"

0
Radiosarajevo.ba
Čengić poručio Softiću: "Nije majka Muju klela što je kockao, nego što se vadio"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Irfan Čengić

Damir Arnaut (Naša stranka) i Irfan Čengić (SDP) oštro su reagirali na objašnjenje Safeta Softića (SDA) u vezi s inicijativom za promjenu naziva ulica po osobama koje su na bilo koji način povezane ili su sarađivale s fašističkim i nacističkim pokretom tokom Drugog svjetskog rata.

Podsjetimo, Softić je danas uputio izvinjenje pripadnicima Islamske zajednice jer je neke ličnosti stavio u istu ravan s presuđenim ratnim zločincima.

Kako je pojasnio Softić u trenutku kada su se zastupnici izjašnjavali, njemu lično, kao ni njegovim kolegama zastupnicima iz kluba, nije bio poznat sadržaj obrazloženja koji je pratio inicijativu.

No, tako ne misli kreator inicijative Damir Arnaut, državni zastupnik Naše stranke.

"Nemoguće da su pročitali tekst (kažu tekst im dobar), a nisu obrazloženje, jer se tekst doslovno referira na nazive u obrazloženju. Niko od 8? Ni na komisiji čiji je Softić član, a Čolo predsjedavajuća. Samo je pitanje zašto radikalan zaokret",

I federalni zastupnik Irfan Čengić bio je direktan.

"Nije majka Muju klela što je kockao, nego što se vadio. Zastupnik kaže da 'nije znao', a zapravo je istina da 'nije čitao' jer je sve pisalo u materijalima. Kao što i inače ne čitaju materijale, već dižu ruke kao pozorište lutaka", napisao je Čengić na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije