Čelnici RS-a na Palama otvorili rekonstruirani tunel Kalovita brda

A. B.
Čelnici RS-a na Palama otvorili rekonstruirani tunel Kalovita brda
Na području općine Pale, predstavnici općinskih vlasti u prisustvu premijerke i predsjednika RS-a Željke Cvijanović i Milorada Dodika, otvorili su rekonstruisani tunel Kalovita brda.

Za obnovu ovog tunela utrošeno je više od 1,5 miliona KM te će on, prema riječima učesnika ovog projekta, stanovnicima i turistima ovog kraja osigurati siguran prolaz ka Palama.

"Ovaj projekat je značajan ne samo za Pale, nego i za cijelu Republiku Srpsku. Svaki put kad završimo jedan infrastrukturni projekat to znači da smo upotpunili infrastrukturni izgled RS-a te da ćemo imati dobru infrastrukturnu sliku našeg entiteta. Ne treba zaboraviti ni sve drugo što se dešava širom RS-a, te to pokazuje našu snagu, ali i umijeću da pokrenemo veoma važne projekte. I dalje ćemo nastaviti kretati se u tom smjeru i u narednoj godini pomoći obnovu infrastrukture na ovom područu. Narod općine Pale to zaslužuje", istaknula je premijerka Cvijanović.

Svečanim presijecanjem crvene vrpce rekonstruisani tunel otvorio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji je istaknuo kako je ovo za stanovnike Pala veliki momenat, ali i momenat razvoja ovog kraja.

"Bio sam ovdje kad je cijeli projekat, koji je košta  1,5 miliona KM, zapravo i počinjao. Ovo znači siguran prolaz kroz ovaj tunel, riješen je jedan od dugogodišnjih problema. Čitavo Sarajevo za nas je veliko gradilište, jer se mi krećemo u pravcu obnove infrastrukture. Premijerka i ja smo danas imali sastanak u Banjoj Luci, gdje smo dogovorili finansijska sredstva za pomoć fabrici Famos, a tamo će odmah biti zaposleno 70 ljudi", kazao je Dodik tokom otvoranja tunela.

Iz općinskih vlasti ističu kako je rekonstrukcija takozvane Kapije Pala veoma značajna, posebno uoči predstojeće zimske sezone na Jahorini, koja će danas biti svečano otvorena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije