Zoran Čegar odgovorio na pitanje - da li je danas krenuo da hapsi Dodika

37
N. Katica
Zoran Čegar odgovorio na pitanje - da li je danas krenuo da hapsi Dodika
PrtScr / Zoran Čegar

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a Republike Bosne i Hercegovine u kratkom razgovoru za portal Radiosarajevo.ba komentarisao je današnji skandal u Predsjedništvu BiH, kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doveo harmonikaša u svoj kabinet u zgradi Predsjedništva u Sarajevu.

Čegar kaže otvoreno da ne krivi Dodika za ovakvo ponašanje, već one koji ga puštaju da dolazi.

"On je za mene napredovao, ide ka gore, ide u svom pravcu. Nema se tu šta puno reći, od njega ne mogu ništa dobro očekivati, samo se pitam zašto svi šute", rekao je Čegar.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

On ističe da ga je danas zvalo puno njegovih saboraca da pitaju šta da rade.

"Veliki domaći političari, što su pokrali milione su tu, a šta je bilo 1992. godine, za šta sam ja tolike prijatelje izgubio. Mene ponižavati neće i moje prijatelje, a ovi mu kleče i puštaju ga da radi šta hoće. Ovo će sve pasti gdje se nagelo, ovo neće na dobro...

Ima nas zrelih ljudi koji ljube Bosnu i koji neće dozvoliti da se uradi ovo, ako su planirali, a očito je sve", kazao je on.

On poručuje da je danas treći put poginuo za Predsjedništvo BiH.

Mi ga pitamo da li je danas krenuo da hapsi Dodika.

"Prvo u ratu, pa kad su ga zapalili, pa sad sa ovim papkom iz Laktaša. Opet su ga njegovi spasili, ja sam se obukao i krenuli smo dolje, ali rekli su mi - ne igraj se, tu ti je čeka - inače ja bi to sve riješio. A, onaj Milan Tegeltija što kaže da bi Dodika njegova pratnja branila, pa ja ih molim da ga brane", poručuje Čegar i dodaje:

"Žali Bože mojih prijatelja koji su izginuli, a sve četnička djeca, narkomani i hohštapleri rade po državnim institucijama, to je sve na čast našim političarima.

Čudi me što je Željko Komšić sjeo s njim, to me čudi, a Dodik slavi i pjeva s harmonikom, a oni toliko nas pobili 1992. godine, a onda još kaže - ona neka budala se obukla da mene hapsi".

On ističe da protiv Milorada Dodika priprema krivičnu prijavu za vrijeđanje njega, te za omalovažavanje Predsjedništva i naroda.

"Nažalost za sve ne krivim njega, već ove što ga puštaju da se ovako ponaša", zaključio je Čegar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (37)

/ Povezano

/ Najnovije