Sjednica / Čavka: U materijalima za NSRS ne spominje se nijedno ubistvo Bošnjaka u RS

27. 04. 2018. u 12:47:00 Fena

Shares: 0

Šef Kluba poslanika Koalicije “Domovina” Admir Čavka smatra da je dobro da se u parlamentu razgovara o bezbjednosti u Banjoj Luci i RS, ali i ukazao da se u pripremljenim materijalima ne spominje nijedno ubistvo Bošnjaka u RS.

Naveo je primjer Murata Badića, koji je preminuo usljed povreda zadobijenih prilikom postavljanja kamena-temljca za džamiju Ferhadija, 2001. godine.

"Taj slučaj nikada nije riješen. Istraga traje 17 godina i nikada nisu otkriveni počinici", upozorio je Čavka u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je i da postoje 20-30 ubistava povratnika Bošnjaka koja nikada nisu riješena.

"Podržao sam dnevni red posebne sjednice parlamenta RS-a i naravno da svi ovi ljudi zaslužuju pravdu. Tražit ću pravdu za sve, koliko god je to u mojoj moći", dodao je.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će se razmatrati stanje bezbjednosti u Banjoj Luci i RS - "Pravda za Davida – Pravda za sve“ bit će održana 10. maja, odlučio je danas skupštinski kolegijum.

Zahtjev za ovu sjednicu podnijelo je 29 narodnih poslanika iz opozicionih stranaka, koji su pripremili i materijal za razmatranje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je odobren i zahtjev oca stradalog Davida Dragičevića, Davora, da se obrati poslanicima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA