Čampara: Provjeravamo Gačićeve kontakte, porodicu, prijatelje, KPZ-ove...

Radiosarajevo.ba
Čampara: Provjeravamo Gačićeve kontakte, porodicu, prijatelje, KPZ-ove...
Anadolija / Aljoša Čampara

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara potvrdio je za Radiosarajevo.ba da je u toku široka potraga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je ubio Sauda Sultanića 4.  februara na području Konjica, a u subotu navečer, kako se vjeruje, i policajca FUP-a Mahira Begića na lokalitetu Suhodol (u blizini Sarajeva).

"Provjeravamo, pretražujemo, prikupljamo informacije, definišemo profil", kazao je ministar Čampara za Radiosarajevo.ba.

Dodao je da traju provjere svih kontakata koje je Gačić imao, iako ih je malo.

Problem je i činjenica da ima puno informacija koje su netačne.

"Provjeravamo porodicu, prijatelja, sve KPZ-ove kroz koje je prolazio, s kim je komunicirao, prošlost...", naglasio je ministar Čampara, dodajući da će policija, odnosno sigurnosne agencije učiniti sve da bi se građani sigurno osjećali.

Podsjećamo, preksinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubijen policajac ove agencije. Prošle sedmice on je ubio spomenutog vlasnika trgovine u Konjicu.

Gačić je 6. augusta 1998. godine ubio Ismeta Gunića, predsjednika Udruženja Banjalučana u Zenici. Iznimno brutalno, ubistvo je izvršeno nožem, grijalicom, šrafcigerom i daskom iz ormara.

Osuđen je na 14 godina zatvora i psihijatrijsko liječenje. Tokom zatvorskog dopusta, 25. augusta 2002. godine u ulici Envera Šehovića u Sarajevu ubio je majku Sifetu, ispalivši dva metka u nju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije