Čampara predlaže: Formirajmo ekspertnu vladu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Čampara predlaže: Formirajmo ekspertnu vladu u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Predsjedništvo SDA

Aljoša Čampara, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je iznio niz kritika na rad aktuelne vlade u glavnom gradu naše zemlje.

Prije svega, on je podvukao kako je nedopustivo da Vlada KS već duže vrijeme funkcionira bez dva ministra te da je potrebno formirati ekspertnu vladu ako već nije moguća politička.

"Kada će biti kompletirana Vlada KS i kada će početi funkcionirati u punom kapacitetu? Želimo li biti odgovorni prema životima i zdravlju građana, to se mora desiti na sljedećoj sjednici. Čak je bilo očekivao da će danas biti glasanje za imenovanje", istakao je Čampara.

On je dodao kako pandemija treba biti motiv svima da se izdignu iznad političkih interesa te da formiranje efikasne vlade u ovoj situaciji treba biti prioritet bez obzira na različite stavove.

"Uveliko trebamo razmišljati o ekspertnoj vladi ako već ne možemo formirati stranačku. Ona bi trebala raditi sve dok traje ovo stanje s koronavirusom. Siguran sam da ima onih eksperata koji bi neko vrijeme bili na usluzi građanima", poručio je ovaj zastupnik SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije