Čampara odgovorio hoće li glasati za smjenu Vlade KS

1
Radiosarajevo.ba
Čampara odgovorio hoće li glasati za smjenu Vlade KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Nenadićev ekspoze na Skupštini

Aljoša Čampara podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA, što je izazvalo burne reakcije.

Čampara je, podsjetimo, delegat i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, te federalni ministar unutrašnjih poslova.

Nakon njegove ostavke, Nermin Nikšić, lider SDP BiH, je kazao da sada imaju dovoljno ruku za smjenu Vlade KS.

O ovome je Čampara govorio tokom gostovanja u emisiji N1 televizije.

"Stalno pričaju o tome. Svi smo 18. od svih 18. Svako može biti odlučujuća. Ja sam već rekao - neću podržavati ovu Vladu koja radi na ovakav način", rekao je Čampara.

Da li je to znak da će glasasti za smjenu?

"Da. Isto tako, oni drugi, koji smatraju da će bjanko dobiti moj glas - a da neće biti dugoročnih, sredonjročnih, prvih mjera oko uspostave vlasti - jer ovim građanima treba što prije da se krene u realizaciju zacrtanih ciljeva", rekao je Čampara.

On je kazao da je Sarajevo centar BiH.

"Mislim da smo trebali izabrati najbolje ljude, najobrazovanije, pametnije. Ali bojim se da nismo to uradili", kazao je Čampara.

Također, kao jedan od razloga podnošenja ostavke u SDA - Čampara je kazao da "nije htio više da sjedi u organu koji sve ovo nijemo posmatra".

Podsjetimo, Čampara je o ostavci javnost obavijestio putem društvenih mreža.

Čampara je napisao i da se "vrhunac svega dogodio se krajem februara ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA".

"Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni...", napisao je, izmešu ostalog, Čampara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije