Čampara o aplikaciji Sky: "Ovo je tek početak, toga će još biti"

2
Radiosarajevo.ba
Čampara o aplikaciji Sky: "Ovo je tek početak, toga će još biti"
Foto: Fena / Aljoša Čampara

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, aktuelni i budući zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kao i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, govorio je za TVSA o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou, popuni Doma naroda, izmjenama Izbornog zakona, sigurnosna situacija, te aplikacija Sky.

Govoreći o koalicionom sporazumu i budućim planovima koalicije osam stranaka i osvrćući se na prethodne godine, rekao je sljedeće:

“Apsolutno se ništa nije desilo, desile su samo katastrofalne blokade, egzodus stanovništva mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine. Ako ovo ostane isto, ja mislim da će se blokade i dalje dešavati. Ova grupacija (osam stranaka) je grupacija koja je osvojila preko četiri stotine hiljada glasova, glasova građana koji su dali svoje povjerenje i mislim da nema nikakvog razloga da ova grupacija, imajući u vidu i pobjedu zajedničkog kandidata, Denisa Bećirovića, nema razloga da se ne formira vlast i na federalnom i na državnom nivou. Kada pogledate broj zastupnika, u svakom slučaju smo jači od SDA i kao trojka i kao proširena trojka", naveo je Čampara.

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

In memoriam: Našeg komorata Asima Šehanovića pozdravljamo posljednjim rudarskim 'Sretno!'

U toku razgovora se spomenulo kako u posljednje vrijeme sa "vrha SDA dolazi matrica koja govori kako je SDA istinski predstavnik Bošnjaka", što je Čampara prokomentarisao kao "poražavajuće".

"To je poraz za Bošnjake i poraz za Bosnu i Hercegovinu i bh. narod. Ukoliko Bošnjaci, kao većinski narod, koji najviše osjeća ovu zemlju na neki način, ne znam mogu li se tako izraziti, ali ukoliko on upadne u takvu matricu, onda nam se ne piše dobro. Mislim da bismo svi mi, i Bošnjaci i Hrvati i Srbi, trebali malo više biti Bosanci i Hercegovci. To je ono što treba Bosni i Hercegovini", naglasio je Čampara.

Kada je riječ o Sky aplikaciji, Čampara je rekao da bi to mogao biti samo početak.

"Mislim da je ovo tek početak, to je toliko velik i složen predmet da će toga još biti. To je dobro, da se dešavaju te stvari. To nas žalosti, da je bilo toliko grupa bilo i da su se tako slobodno osjećali da im je ovdje bilo kao neka oaza", dodao je Čampara.

Naveo je kako MUP KS dobro radi svoj posao, te je spomenuo i Osmana Mehmedagića.

"On je jedan falsifikator diploma. To je čovjek koji je falsifikovao svoje diplome i on ne bi smio uopće biti uposlenik nego je trebao biti tri već godine već u penziji. Ako mene neko želi da ubijedi da nam je dobro, a direktor OSA-e je falsifikovao diplome i obnaša dužnost direktora pa onda se mi pitamo što nam je ovako, zašto građani odlaze?", poručio je Čampara.

On je komentarisao i slučaj Dženan Memić, te je rekao kako će ovo biti jedan veliki test za bh. pravosuđe.

"Istinu zaslužuje porodica, ali i ovaj sistem. Ja, ipak, vjerujem, da će pravda pobijediti i da ćemo gledati BiH kao bolju i pravedniju državu", poručio je Čampara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije