Ćamil Duraković: Nisam zadovoljan odlukom CIK-a BiH, žalit ćemo se sigurno

1
A. S.
Ćamil Duraković: Nisam zadovoljan odlukom CIK-a BiH, žalit ćemo se sigurno
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ćamil Duraković

Ćamil Durakovićčlan izbornog štaba Incijative „Moja adresa: Srebrenica“, za portal Radiosarajevo.ba kazao je da je tek djelimično zadovoljan odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) da se izbori ponište na 26 redovnih biračkih mjesta i dva biračka mjesta u odsustvu u Osnovnoj izbornoj jedinici Srebrenica za nivo načelnika i Skupštine općine Srebrenica.

"Ono što je bitno u svemu ovome jeste da se ispostavilo da smo mi bili sve vrijeme u pravu kada smo ukazivali na malverzacije u izborima u Srebrenici. CIK je danas potvrdio da je na 26 biračkih mjesta u Srebrenici bilo malverzacija", kazao je Duraković. 

On je podvukao da je tek djelimično zadovoljan ovom odlukom CIK-a BiH.

"Ono što je nama ključno i veoma važno su glasovi - poštom. Vi znate da 50 posto registrovanih naših građana u dijaspori zakinut u dobijanju glasačkih materijala, jer sva pošta koja je došla do 15. novembra je kasno stigla. Kada je o tom dijelu izbora riječ, mi ćemo se žaliti Apelacionom vijeću, jer imamo valjane i čvrste dokaze. Najbolje bi bilo da je CIK poništio kompletne izbore u Srebrenici. Ova današnja odluka jeste djelimično dobra, ali nije upotpunosti", dodao je Ćamil Durakovićčlan izbornog štaba Incijative „Moja adresa: Srebrenica“, za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, CIK BiH je u Srebrenici i Doboju poništio izbore, a u Travniku će biti održani prijevremeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije