Ćamil Duraković dobio poziv MUP-a RS za saslušanje: "Grujičić je ovo i najavio..."

0
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković dobio poziv MUP-a RS za saslušanje: "Grujičić je ovo i najavio..."
Foto: Radiosarajevo.ba / Ćamil Duraković dobio poziv MUP-a RS

Ćamil Duraković, član izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica", dobio je poziv za saslušanje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Duraković se ovim povodom oglasio i na Twitteru gdje je kratko napisao: "MUP RS uzvraća udarac. O tom' ja vama, a vi ne vjerujete", dodajući i fotografiju poziva na saslušanje.

U pozivu je navedeno da Duraković treba da dođe u Policijsku stanicu Srebrenica.

"Ovo je nastavak nakon okcije SIPA-e od prošle sedmice. Napomenimo da je i sam Mladen Grujičić negdje i najavio da će sve naš tužiti. Oni ne mogu podnijeti da će se Izbori u Srebrenici poništiti i sada ponovo vrše hajku", kaže Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Duraković kaže da je pozvan kako bi bio saslušan u svojstvu svjedoka, a u vezi sa održavanjem lokalnih izbora u Srebrenici.

"Tačnije, bit ću saslušan u vezi sa "izbornim prevarama" i "Kršenjem izbornih pravila". Pozvan sam kao svjedok, ali iskreno ne znam šta su detalji", dodao je Duraković.

On je kazao da se sutra (utorak) ipak neće pojaviti u PU Srebrenica.

"Bilo je planirano da se sutra pojavim na sudu, ali neću doći. Odgodio sam to saslušanje za petak", dodao je Ćamil Duraković, član izbornog štaba inicijative "Moja adresa: Srebrenica", za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije