Ćamil Duraković čestitao Bajram: 'Slavi se u Srebrenici, Banjoj Luci, Foči, Prijedoru i širom BiH'

2
Radiosarajevo.ba
Ćamil Duraković čestitao Bajram: 'Slavi se u Srebrenici, Banjoj Luci, Foči, Prijedoru i širom BiH'
Foto: Privatni album / Ćamil Duraković

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković je danas, 10. aprila, čestitao Ramazanski bajram. 

U poruci na društvenoj mreži X, Ćamil Duraković je naglasio da se Bajram danas slavi širom Bosne i Hercegovine. 

"U proteklom mubarek mjesecu Ramazana, koji nas je sve kroz post, odricanje i milosrđe naučio da budemo bolji ljudi, nisam mogao ne primijetiti osjećaj sreće i radosti, kako kod muslimana koji su ramazanske noći provodili u zajedištvu i ibadetu, tako i kod pripadnika drugih konfesija sa kojima dijelimo našu domovinu. 

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

Proslava Prvog maja na Bunici: Uživanje uz obavezni roštilj i sportske igre

I ovog ramazana sam bio u prilici da obiđem mnoga povratnička mjesta i zajednice, te da se u posebnom iftarskom ambijentu upoznam sa svim nedaćama našeg naroda, koje vrlo često zasjene sve ono dobro viđeno diljem ovog dijela Bosne i Hercegovine. No, pored svega navedenog, primijetio sam nevjerovatnu motiviranost, hrabrost, borbu i predanost naših ljudi da se izbore za o(p)stanak na ovim prostorima i osiguraju ljepšu budućnost generacijama koje dolaze.

Danas se bajramski praznici obilježavaju i u Banjoj Luci, Srebrenici, Prijedoru, Kozarcu, Prnjavoru, Kotor Varoši, Zvorniku, Bijeljini, Trebinju, Janji, Višegradu, Foči ali i svim onim manjim i većim mjestima, koja nam se ponekad, iz neopravdanih razloga, čine dalekim, gotovo izgubljenim i zaboravljenim.

U to ime, cijeloj našoj zajednici, muslimankama i muslimanima čestitam mubarek Bajram, uz poruke nade, želje i volje da očvrsnemo kao zajednica i vlastitim primjerom ohrabrimo naše građane, posebno Bošnjake povratnike koji osjećaju da nama, našoj domovini i zajednici dolaze bolji i sretniji dani", poručio je Ćamil Duraković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije