RS: Kažnjene 82 osobe, dvoje uhapšeno zbog ugrožavanja zdravlja ljudi

Radiosarajevo.ba
RS: Kažnjene 82 osobe, dvoje uhapšeno zbog ugrožavanja zdravlja ljudi
Foto: Anadolija / Banja Luka danas

Zbog nepoštovanja policijskog sata i zabrane kretanja starijim od 65 godina, u protekla 24 sata kažnjena su 82 građanina u RS, saopćeno je iz MUP-a RS.

Kada se radi o mjerama nepoštovanja izolacije, zabilježena su dva slučaja. 

Policija je u Sokocu na ulici zatekla S.B., koji je morao biti u kućnoj izoalciji, te su mu stoga uručili prekršajni nalog. Drugi slučaj je iz Doboja gdje je nepoznata osoba prijavila sugrađanina R.I. koji se nije pridržavao mjera izoalcije. I on je dobio prekršajni nalog. 

Bilo je i hapšenja zbog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi.

Uhapšen je, i smješten u prostorije za zadržavanje, D.K. iz Prijedora jer nije bio u kućnoj izolaciji. Policijski službenici PS centar uhaprili su M.S. za kojeg su utvrdili da je prekršio mjere katantina i samoizolacije i da ne boravi na adresi koja je navedena u Rješenju o izolaciji.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji RS", saopćeno je iz MUP-a RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije