Burno na sjednici o imenovanju Vukoje: Mešalić podsjetio Trojku na njen zahtjev iz 2022. godine

13
Radiosarajevo.ba
Burno na sjednici o imenovanju Vukoje: Mešalić podsjetio Trojku na njen zahtjev iz 2022. godine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mahir Mešalić

U Sarajevu se danas, 20. maja, održava sjednica Komisije za izbor i imenovanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se raspravlja o imenovanju Marina Vukoji za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. 

Na sjednici Komisije, Draganu Miokoviću (Naša stranka) se obratio Mahir Mešalić (DF) te je podsjetio na zahtjev koji je Trojka zajedno sa DF-om uputila ranije. 

"5.10.2022. godine Klubovi stranaka DF, SDP i Naše stranke su tražili i imam protokolisani dokument koji ću dostaviti medijima da ide izbor više kandidata za izbor sudije Ustavnog suda BiH", rekao je Mešalić.

Stiže zahlađenje - bit će i snijega: Meteorolozi objavili prognozu te važno upozorenje za građane!

Stiže zahlađenje - bit će i snijega: Meteorolozi objavili prognozu te važno upozorenje za građane!

Mešalić je podsjetio da su to potpisali, između ostalog, Lana Prlić, Sabina Ćudić, Nasiha Pozder, Mirsad Čamdžić, Damir Mašić i ostali članovi koji su i u ovom sazivu. 

"Oni su ovim dokumentom striktno tražili da se bira više kandidata u jednom ili više krugova glasanja javno u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Stranke Trojke nemaju nikakav izgovor da to odbiju zato što su oni to s nama tražili u prošlom sazivu", istakao je Mešalić.

Podsjećamo, Dragan Mioković je kazao da je Naša stranka glasati za Marina Vukoju na Komisiji dok je predsjednik Naše stranke Edin Forto danas rekao da će Naša stranka u Predstavničkom domu glasati u skladu sa preporukama Komisije. 

Možete pročitati šta je Edin Forto rekao o ovoj temi na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije