Budžet na dnevnom redu sredinom decembra

M. R. S.
Budžet na dnevnom redu sredinom decembra
Foto: Arhiv / Sjednica Predstavničkog doma

Dvodnevna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH planirana je za 17. i 18. decembar, kada će se na dnevnom redu naći prijedlog budžeta Federacije BiH za 2020. godinu i pratećih zakona.

Ovo je za Radiosarajevo.ba kazao Osman Ćatić, član Kolegija Predstavničkog doma i šef Kluba poslanika SDA u ovom domu.

„Imat ćemo sjednicu kolegija u utorak na kojoj će se utvrditi i ostale tačke dnevnog reda“, dodao je Ćatić.

Prema nezvaničnim informacijama, i Dom naroda bi u istoj sedmici kada i Predstavnički mogao održati sjednicu s budžetom na dnevnom redu, moguće već 19. decembra. No, sve će utvrditi na svom kolegiju, vjerovatno iduće sedmice.

Ćatić je istakao da bi ovaj put federalni budžet trebao biti usvojen na vrijeme, do kraja godine.

„Upućen je po hitnoj proceduri. To znači da nema neke ozbiljnije javne rasprave. Bilo bi bolje da je redovna procedura, ali svi su u FBiH zakasnili“, rekao je Ćatić.

Podsjetimo je je Vlada FBiH jučer na sjednici utvrdila prijedlog budžeta za iduću godinu u iznosu od skoro pet milijardi KM.

Prethodna dva budžeta, za 2019. i za 2018. godinu, Federacija je dobila za zakašnjenjem s obzirom da ih je Parlament FBiH usvojio u godini na koju se odnose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije