Brza reakcija ministra Dizdara: Ponovo postavljeni putokazi za povratničko selo Rabrani

4
Radiosarajevo.ba
Brza reakcija ministra Dizdara: Ponovo postavljeni putokazi za povratničko selo Rabrani
Foto: Facebook / Postavljen putokaz

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Nerin Dizdar, oglasio se na svom Facebook profilu povodom ponovnog uklanjanja putokaza za povratničko selo Rabrani kod Stoca.

"Nakon što sam u januaru ove godine skrenuo pažnju na uklanjanje putokaza prema povratničkom selu Rabrani kod Stoca, nadležni su odreagovali i signalizacija je bila korigovana. Međutim, ponovo je došlo do uklanjanja putokaza za ovo mjesto.

Odmah po saznanju sam kontaktirao nadležne u Cestama Federacije i tražio hitno postavljanje adekvatne signalizacije," napisao je Dizdar.

Uživo sa stadiona Koševu sa meča Konferencijske UEFA lige: Sarajevo - Aktobe 0:0

Uživo sa stadiona Koševu sa meča Konferencijske UEFA lige: Sarajevo - Aktobe 0:0

Brza reakcija nadležnih u Cestama Federacije rezultirala je hitnim djelovanjem, te su zatražili od Cesta d.d. Mostar, koje održavaju ovu putnu komunikaciju, da postave nove putokaze.

"Od danas, kako to i treba biti, svi putnici za Neum i iz Neuma koji se žele putem okrijepiti ili svratiti do lokalne džamije imaju jasne putokaze koji ih vode do Rabrana," dodao je Dizdar.

Nakon što sam u januaru ove godine skrenuo pažnju na uklanjanje putokaza prema povratničkom selu Rabrani kod Stoca,...

Posted by Nerin Dizdar on Thursday, July 18, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije