Brojni bh. političari uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama

4
Radiosarajevo.ba
Brojni bh. političari uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama
Foto: Arhiv / Željko Komšić, Denis Zvizdić, Nenad Nešić

Brojni bosanskohercegovački političari uputili su čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama kojeg obilježavaju muslimani širom BiH i svijeta.

Čestitkama su se pridružili član predsjedništva Željko Komšić, član kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

"Uvaženi ef. Kavazoviću, Vama i svim muslimanima u našoj domovini i svijetu čestitam Ramazanski bajram. Uz nadu da su vam protekli dani prošli u blagostanju, želim da ove posebne praznične dane provedete u miru, skladu i druženju sa vašim porodicama. Dijeleći radost ovog velikog praznika sa svojim komšijama, saosjećajući jedni s drugima, budite oslonac onima kojima je pomoć uskraćena i neophodna", naveo je Komšić uz tradicionalnu poruku:"Bajram šerif mubarek olsun!"

BHRT reaguje na dugove: Umjesto jutarnjeg programa gledaoce FTV-a dočekala testna slika

BHRT reaguje na dugove: Umjesto jutarnjeg programa gledaoce FTV-a dočekala testna slika

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je u povodu Ramazanskog bajrama čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i vjernicima u BiH i dijaspori.

"Dragi vjernici, čestitam vam završetak posta i nastupajući Ramazanski bajram. Želim da ga provedete u miru, dobrom zdravlju i da radost Bajrama podijelite sa svojim porodicama, rodbinom, komšijama i prijateljima. Neka nam Bajram bude poticaj da pokažemo još veću humanost, međusobno razumijevanje, solidarnost i brigu za bližnje. Bajram Šerif Mubarek Olsun", piše u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Tomo Vukšić čestitao Bajram: "Želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova"

Tomo Vukšić čestitao Bajram: "Želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova"

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić uputio je bajramsku čestitku uposlenicima Ministarstva i bezbjednosnih agencija u BiH te svim građanima islamske vjere.

"Nakon mjeseca odricanja i dobročinstva, vjernicima želim da predstojeći Bajram provedu u radosti i blagostanju. Tradicija je da se na ovaj praznik jačaju porodične i prijateljske veze, koje su veoma bitne da bi ostvarili napredak i osnažili duštvo u kojem živimo", naveo je Nešić.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, uputila je čestitku reisul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini.

Bakir Krajinović objavio prognozu za Bajram: "Bit će ljepše vrijeme, ali..."

Bakir Krajinović objavio prognozu za Bajram: "Bit će ljepše vrijeme, ali..."

"Vama i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke u povodu Ramazanskog bajrama.

Bajram je blagdan radosti i blagostanja koji na poseban način povezuje ljude i obnavlja zajedništvo. U tom duhu, želim Vam da ga provedete u miru te u obiteljskom i prijateljskom okruženju. Neka Vam je radostan i plemenit predstojeći Bajram", navodi se u čestitki predsjedavajuće Krišto, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Bivši član predsjedništva Nebojša Radmanović čestitao je Ramazanski bajram reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini.

"Povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama, upućujem Vam iskrene čestitke, sa željom da ga provedete u miru, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

Svim vjernicima islamske vjere želim da duhovnu radost Ramazanskog bajrama dočekaju i podijele sa svojim najbližim, prijateljima i komšijama", poručio je Radmanović.

Pucanj topa na Žutoj tabiji označio zadnji dan ramazana

Pucanj topa na Žutoj tabiji označio zadnji dan ramazana

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković također je uputio čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću povodom Ramazanskog bajrama u kojoj stoji:

"Dozvolite mi da u ime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini i svijetu uputim najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.

Uz nadanje da ste dane Ramazana proveli u blagostanju, želim Vama i svim vjernicima koji obilježavaju ovaj praznik, da ga provedu u miru, skladu i druženju sa najbližima.

Neka nam Bajram oplemeni dušu i upotpuni našu vjeru, ojača jedinstvo i učvrsti međusobno povjerenje.

Bajram šerif mubarek olsun!", poručio je Konaković.

Reisul-ulema čestitao Ramazanski bajram: Radost nije potpuna ako se ne dijeli

Reisul-ulema čestitao Ramazanski bajram: Radost nije potpuna ako se ne dijeli

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u svoje i u ime Vlade Federacije BiH, uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama.

"Svim muslimanima čestitam nastupajući Ramazanski bajram, uz želje da ove lijepe dane provedete u zdravlju i radosti sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Neka nam vrijednosti mjeseca ramazana koji je bio ispunjen milošću, odricanjem i suosjećanjem, budu podsticaj da budemo još bolji i jačamo naše zajedništvo, gradeći bolje okruženje za našu djecu i sve nas.

Radost ovog blagdana podijelimo zajedno i budimo podrška onima kojima je potrebna naša briga i pomoć. Neka nam međusobno pomaganje, razumijevanje i uvažavanje budu osnovne vrijednosti kojima ćemo se rukovoditi u svakodnevnom radu i odnosu jednih prema drugima. Bajram šerif mubarek olsun", poručio je Novalić.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je Ramazanski bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Centrotrans izdao važno obavještenje: Promjene u redu vožnje

Centrotrans izdao važno obavještenje: Promjene u redu vožnje

"Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću,                

Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz želju da praznične dane proslavimo u zdravlju i rahatluku.

Podijelimo radost Ramazanskog bajrama sa porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Ne zaboravimo siromašne, bolesne i napuštene. Radost će biti potpuna ukoliko ove praznične dane podijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti.

Ne zatvarajmo oči prema onima kojima je potrebna naša podrška, pomoć i lijepa riječ. Tako ćemo na najbolji način iskoristiti bajramske dane da nakon svetog mjeseca ramazana dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, kao i porodične i prijateljske veze.

Riječima i djelom doprinesimo međusobnom zbližavanju, poštovanju, toleranciji i napretku u Bosni i Hercegovini.

Želim vam da Ramazanski bajram provedete u toplini porodičnog okruženja, sreći i blagostanju.

Bajram šerif mubarek olsun", navodi se u Bećirevićevoj čestitki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije