Jakob Finci i Boris Kožemjakin uputili čestitku povodom Bajrama

0
Radiosarajevo.ba
Jakob Finci i Boris Kožemjakin uputili čestitku povodom Bajrama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Gazi-Husrev begova džamija, Sarajevo

Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci i predsjednik Jevrejske opštine u Sarajevu Boris Kožemjakin uputili su reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću čestitke povodom Bajrama.

"Želim iskoristiti ovu priliku da Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u našoj zemlji uime Jevrejske zajednice BiH i u svoje lično ime uputim iskrene čestitke povodom nastupajućeg Bajrama. Ovo je vrijeme kada slavimo duh zajedništva, tolerancije i međusobnog poštovanja, vrijeme kada se sjećamo naših najmilijih i dijelimo radost i blagostanje.

Neka ovaj Bajram donese obilje radosti, sreće, mira i blagostanja u vaše domove i u vaša srca. Želimo Vam da uživate u svakom trenutku ovog posebnog dana sa svojom porodicom i prijateljima.
Ponosni smo na bogatu tradiciju međusobnog poštovanja i tolerancije između naših zajednica, i nadamo se da će se ta tradicija nastaviti i u budućnosti.
Bajram Šerif Mubarek Olsun", navodi se u čestitki predsjednika Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću uputio je i predsjednik Jevrejske opštine u Sarajevu Boris Kožemjakin.

"U ime Jevrejske opštine Sarajevo i u svoje lično ime, želim Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti da završetak svetog mjeseca Ramazana i Ramazanski bajram dočekate u miru i blagostanju. Želimo Vam da ovaj praznik provedete u krugu porodice i prijatelja, okruženi ljubavlju, radošću i međusobnim poštovanjem.

Neka ovaj Bajram bude prilika da se još više zbližimo, da se radujemo jedni drugima i da pošaljemo poruku ljubavi, mira i razumijevanja svima oko nas", navodi se u čestitki Kožemjakina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije