BiH / Brčko distrikt: Epidemiološke mjere ostaju na snazi

17. 12. 2020. u 14:26:00 Fena

Shares: 0

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je u četvrtak naredbu kojom aktualne mjere na području Distrikta zbog COVID-19 ostaju na snazi do 10. januara 2021. godine.

"Zabranjuje se kretanje osobama na području Brčko distrikta BiH u razdoblju od 22 do 5 sati. Od ove mjere izuzimaju se svi zaposlenici koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti u svezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa, kao i zaposlenici u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama", saopćeno je iz Štaba.

Rad ugostiteljskih objekta i dalje je ograničen do 19 sati, kao i rad sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivača igara na sreću te teretana, fitness-centara, škola sporta i rekreativnih aktivnosti koji se obavljaju u zatvorenom prostoru.

Kada je riječ o radu škola, prvo polugodište školske 2020./2021. godine završava se 18. 12. 2020. godine, a drugo polugodište počinje nakon zimskog odmora, 11. 1. 2021. godine, osim ako zbog epidemiološke situacije ne dođe do novih promjena.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA