Uhapšen zastupnik u Skupštini Distrikta Brčko Ćazim Dačaj

Radiosarajevo.ba
Uhapšen zastupnik u Skupštini Distrikta Brčko Ćazim Dačaj
Foto: Radiosarajevo.ba / Hapšenje u Brčkom

U Distriktu Brčko u toku je akcija Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koja je vezana za suzbijanje mita i korupcije. U ovoj akciji je uhapšena jedna osoba.

U skladu s procedurom propisanom Zakonom o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH osumnjičeni bi tokom sutrašnjeg dana trebao biti predat nadležnom tužilaštvu. Nakon toga će ova institucija, u zakonskom roku, odlučiti o daljnjim mjerama i radnjama iz svoje nadležnosti.

"Po nalogu Tužilaštva Brčko distrikta i Osnovnog suda Brčko danas je u toku opsežna akcija koja je vezana za suzbijanje koruptivnih radnji", potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba portparolka Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Kako nezvanično saznajemo, u akciji je uhapšen Ćazim Dačaj, predstavnik albanske nacionalne manjine u Skupštini Brčko Distrikta.

Dačaj je ranije bio osuđen na tri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od 2.000 KM jer je napao policajca i povrijedio jedno lice. Isto tako, dovodio se i u vezu s odobravanjem grantova prijateljima i glasačima iz budžetskih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije