Božo Mihajlović privremeno udaljen s pozicije državnog tužitelja

Radiosarajevo.ba
Božo Mihajlović privremeno udaljen s pozicije državnog tužitelja
Foto: Arhiv / Božo Mihajlović
Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH prihvatila je zahtjev Ureda disciplinskog tužioca čime je bh. tužitelj Božo Mihajlović privremeno udaljen s dužnosti zamjenika glavnog tužitelja i tužitelja BiH.

Mihajlović je s pozicije udaljen do okončanja istrage koja se vodi protiv njega.

"Odluka Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH nije konačna odluka i na nju postoji mogućnost žalbe", saopćeno je iz VSTV-a.

Podsjećamo da je Ured disciplinskog tužitelja 2. marta 2017. godine Prvostepenoj disciplinskoj komisiji podnio zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića od vršenja dužnosti tužitelja Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

"Zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. tačka a) Zakona o VSTV-u BiH, jer je protiv njega pokrenuta istraga u krivičnom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, o čemu je Ured obavijestila vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, 2. maja 2017. godine", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije