Bošnjak: 'Sarajevo mora biti čišće, moramo nastaviti projekte koji će unaprijediti kvalitet vazduha'

3
Radiosarajevo.ba
Bošnjak: 'Sarajevo mora biti čišće, moramo nastaviti projekte koji će unaprijediti kvalitet vazduha'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Bojan Bošnjak

Bojan Bošnjak novi je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo. 

Diplomu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu stekao je 2008., a zatim je magistrirao menadžment evropskih projekata na Alma Mater-European Center u Sloveniji. Uspješno je okončao niz edukacijskih programa iz oblasti politike i menadžmenta.

Na početku svog mandata Bošnjak kaže: "Svako ministarstvo, pa tako i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS prvenstveno moramo vratiti građanima – i to u svakom smislu. Sve oblasti koje obuhvata ovo Ministarstvo ne smiju više nikada biti predmet politikantstva s bilo čije strane. Svijet svakim danom sve više napreduje a građani Kantona u kojem je glavni grad naše domovine zaslužuje samo i jedino najbolje."

"Odbranimo r(ij)eke Balkana": Pogledajte dokumentarni film 'Zajedništvo'

"Odbranimo r(ij)eke Balkana": Pogledajte dokumentarni film 'Zajedništvo'

Razmišljajući o novim izazovima koje nosi ova odgovorna pozicija dodao je: "Prigradske opštine moramo više integrisati centru države i na taj način potvrditi da su nam svi podjednako vrijedni i važni. Svjetske metropole su upravo takvim pristupom pravljene, svugdje na planeti.

Moji nulti prioriteti u radu su transparentnost, stalna dostupnost, otvoreni dijalog i neizmjerno odgovoran pristup zbog čega sam uvjeren da će ova nova Vlada uspjeti sva preduzeća iz nadležnosti Ministarstva staviti u pravu funkciju građana. Puno posla je pred nama. Ne bojimo se uhvatiti u koštac s izazovima, pa i problemima koji čekaju. Veliki broj projekata je u pripremi i idejnoj fazi. Sarajevo mora biti čišće, moramo nastaviti projekte koji će unaprijediti kvalitet vazduha – što je složen i dugoročan zadatak.

Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo: Ovo su ministri koji preuzimaju pozicije

Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo: Ovo su ministri koji preuzimaju pozicije

Takođe, radit ćemo i na proširenju obuhvata zaštićenih prirodnih područja u KS. Mnoge stvari su na čekanju zbog nedostatka političke volje i administrativnih prepreka. Glavni grad i ovaj Kanton imaju kapacitete za snažniji zamah i puno brže napredovanje. Na nama je da sve to što jače usmjerimo i olakšamo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije