Bosna i Hercegovina država s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa

2
Radiosarajevo.ba
Bosna i Hercegovina država s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vakcinacija u Sarajevu

Bosna i Hercegovina je država s najviše smrtnih slučajeva u Europi od koronavirusa, kada govorimo o podacima koji su analizirani na milion stanovnika.

U našoj državi stranica worldometers, koja nudi precizne statističke koronavirus podatke za čitav svijet, bilježi 3.134 smrtna slučaja na milion stanovnika. Po tome smo prvi u Europi, a iza nas je Mađarska sa 3.128 smrtnih slučajeva.

Dalje slijede Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Gibraltar, Češka... Od zemalja u regionu, najbliža nam je Slovenija koja je 11. na listi sa 2.158 smrtnih slučajeva na milion stanovnika. Hrvatska je na 13. mjestu.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Kada govorimo o svjetskoj listi, Bosna i Hercegovina zauzima nepopularno drugo mjesto. Ispred nas je samo Peru sa gotovo nevjerovatnih 5.934 smrtna slučaja na milion stanovnika.

Zanimljivo, na svjetskoj listi, u tom 10 mjesta, samo su dvije zemlje van Europe. Osim Perua, tu je na 9. mjestu Brazil. Iz toga možemo zaključiti kako je Europa daleko najpogođeniji kontinent kada je u pitanju koronavirus.

Prema pomenutoj stranici, Bosna i Hercegovina bilježi 10 hiljada i 203 smrtna slučaja od početka pandemije i 225 hiljada 857 ukupno slučajeva. U našoj zemlji se od koronavirusa do sada ukupno oporavilo 192 hiljade i 218 osoba.

Koronavirus podaci za Europu - undefined

Foto: Worldometer: Koronavirus podaci za Europu

Koronavirus podaci za svijet - undefined

Foto: Worldometer: Koronavirus podaci za svijet

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije