Borrell: U Evropi nema mjesta za podijeljenu BiH

6
Radiosarajevo.ba
Borrell: U Evropi nema mjesta za podijeljenu BiH
FOTO: Fena / Josep Borrell

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku Josep Borrell obratio se medijima nakon sjednice Vijeća ministara vanjskih poslova Evropske Unije te, između ostalog, govorio o situaciji u BiH.

“Kada se radi o BiH razgovarali smo o tome kako očuvati jedinstvo zemlje, pozivamo političke lidere da osiguraju puno funkcioniranje Ustava BiH. U Evropi nema mjesta za podijeljenu BiH.

Ministri izražavaju punu podršku visokom predstavniku i ALTEA-i i specijalnom predstavniku EU u naporima da olakšaju to posredovanja kao i posebni predstavnik SAD koji pokušavaju da provedu izbornu reformu i amandmane na Ustav koji bi mogli popraviti funkcionisanje država.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Spremni smo na sve mjere i instrumente koje situacija zatraži to uključuje finansijsku pomoć i restriktivne mjere, no te su mjere posljednje. Nadamo se u dogovor između strana kako bi se mogli održati izbori.” kazao je između ostalog Borrell, piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije