Odbijen zahtjev SDA da se hitno zakaže sjednica o budžetu za 2018. godinu

Radiosarajevo.ba
Odbijen zahtjev SDA da se hitno zakaže sjednica o budžetu za 2018. godinu
Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) uputio je danas, na osnovu članka 68. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, zahtjev za zakazivanje hitne sjednice Doma.

Kako je u zahtjevu navedeno, na sjednici bi se razmatrala samo jedna tačka dnevnog reda pod nazivom "Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu", čiji je predlagatelj Predsjedništvo BiH.  

Povodom ovog zahtjeva predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto uputila je obavijest u kojoj ističe da ne postoje razlozi za hitnost sazivanja sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koji su navedeni u zahtjevu Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH.

U saopćenju predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto navodi sljedeće razloge za neprihvatanje zahtjeva Kluba zastupnika SDA:

26056763_10215421709762469_521829486_n.jpg - undefined

"Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, čiji je predalagatelj Predsjedništvo BiH, uvršten je za razmatranje u prvom čitanju u dnevni red 55. sjednice Zastupničkog doma PSBiH, koja je započela 21. decembra 2017. godine i prekinuta je istog dana", piše u saopćenju.

Prema mjesečnom Kalendaru aktivnosti Zastupničkog doma PSBiH, sljedeća sjednica Doma planirana je za 17. januar 2018. godine, kada će biti nastavljena 55. sjednica, te će tada, prema ranijem prijedlogu Kolegija u proširenom sastavu, Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu biti razmatran u oba čitanja, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije