Borenović: Miris Sarajeva je ponovo takav kakav odgovara pojedincima

4
L. M.
Borenović: Miris Sarajeva je ponovo takav kakav odgovara pojedincima
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović na konferenciji za novinare

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, komentirao je zaključke sa sjednice Narodne skupštine RS koji su usvojeni jučer.

"Dodik se vratio u institucije BiH, a da nije našao pravno rješenje za Inzkov zakon. Ne znam više šta je granica tom konvertitu koji je vjerovatno spreman da promijeni i vjeru zarad svojih interesa", kazao je Borenović na konferenciji za medije.

Podsjetio je da je međunarodna zajednica, odnosno visoki predstavnici, smijenila više od 100 funkcionera koji nisu iz SNSD-a.

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

Skupština KS jednoglasno podržala izbor novih laureata

"Očigledno je miris Sarajeva ponovo takav kakav odgovara pojedincima", kazao je Borenović referirajući se na izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kada je za pripadnike SIPA-e rekao da mogu doći u Banju Luku "ako stignu uljedno, fino i lijepo te ako se normalno ponašaju, ako budu očešljani i ako se ne osjeti miris koji nose iz Sarajeva - možemo sarađivati sa njima. A ako bude drugačije - ništa neće dobiti".

Naveo je i kako je Milorad Dodik kućni prijatelj sa bivšim visokim predstavnikom Valentinom Inzkom koji je nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH.

Rekao je da nisu potrebni nametnuti zakoni nego domaći te napomenuo da je potrebno glasati protiv odluka koje idu na štetu RS.

"Nema učešća u donošenju odluka osim kada se donose odluke na štetu RS. Očigledno ćemo ući u matricu kada će SNSD ući u institucije. 

Borenović je za Dodika rekao i da je "primitivac i seljačina" zbog uvreda koje je koristio u raspravi sa poslanicom u NSRS Jelenom Trivić.

"Ne bi me iznenadilo ni da čovjek pređe na islam. Ni to me više ne može iznenaditi", zaključio je Borenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije