! / Borenović: Dodik se vraća u institucije BiH pognute glave svom prijatelju SDA

17. 01. 2022. u 17:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon sastanka opozicionih stranaka iz RS, SDS-a i PDP-a, u Banjoj Luci medijima se obratio Branislav Borenović predsjednik Partije demokratskog progresa.

Borenović je rekao kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uvijek imao razumne i mudre politike i prijedloge i istakao da se na takav način treba voditi politike u cijelom regionu.

"Koliko vidim Dodik i SNSD se vraćaju u institucije BiH pognutih glava svome prijatelju SDA. Ako postoji prijedlog da se riješi pitanje nametnute Inzkove odluke neka to odmah kažu.

Pozivamo vladajuću koaliciju da nam daju prijedlog kako će se riješiti to pitanje jer imaju parlamentarnu većinu jer je svima interes i cilj da se počne sa radom institucija pod uslovom da se riješi pitanje nametnute Inzkove odluke...

Očigledno je tu postignuta neka vrsta dogovora, ako ne trojca, onda dvojca Izetbegović - Dodik", izjavio je lider PDP-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)