Borenović: "Dodik nas je sve izdao, maske su konačno pale"

2
Radiosarajevo.ba
Borenović: "Dodik nas je sve izdao, maske su konačno pale"
Foto: Radiosarajevo.ba / Branislav Borenović i Milorad Dodik

"Ovo je klasična izdaja Republike Srpske i sada su sve maske pale: očigledno je da je Dodik napravio pokvareni dil sa Izetbegovićem i Čovićem, pa sada pokušava isporučiti jednu od najznačajnihih pozicija Republike Srpske, indirektno kroz spajanje sa funkcijom na nivou Bosne i Hercegovine“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagujući na izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da jedna osoba treba da obavlja funkcije predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH.  

On kaže da je ova inicijativa “prije svega antiustavna, samim tim štetna i pogrešna”.

“Ovakve inicijative dolikuju ljudima loših namjera, koji jedno pričaju, drugo rade. Očigledno je da su iza zatvorenih vrata SNSD, SDA i HDZ svašta dogovarali i urušavali jednu od najznačajnijih institucija Republike Srpske, kojom se predstavlja Republika Srpska i izražava njeno jedinstvo“, kaže Borenović i dodaje da je za njega i PDP “svetinja narodna volja, koja se izražava kroz direktan izbor i predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH”.

Borenović kaže da prenošenje ingerencija predsjednika RS i objedinjavanje u jednoj osobi sa funkcijom člana Predsjedništva BiH, “pokazuje Dodikovu slabost, koji u cilju pokušaja čuvanja sebe, pokazuje spremnost da ukida institucije RS”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije