Borba za istinu i u Chicagu: Negatori genocida pokušali poništiti rezoluciju o Srebrenici!

2
Radiosarajevo.ba
Borba za istinu i u Chicagu: Negatori genocida pokušali poništiti rezoluciju o Srebrenici!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jutro u Potočarima, 11. juli 2023.

Iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) danas, 17. septembra, poslali su poruku "čikaškim negatorima genocida u BiH koji su pokušali poništiti jednoglasno usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Gradskoj skupštini grada Čikaga".

"Naš izbor je istina, pravda i kultura sjećanja. Ovo je vrijeme istine i pravde u kome vi nemate šanse. Uzalud ste bombardovali članove Skupštine grada Čikaga sa kvazi knjigama, kvazi autora koje negiraju historijske, sudske i naučne činjenice o genocidu u BiH. Uzalud ste prijetili Institutu za istraživanje genocida Kanada. Uzalud ste zloupotrebljavali medije protiv istine i pravde, šireći laži.

Vi u vašoj nemoralnoj aktivnosti nemate šanse. Mi, borci za istinu i pravdu u saradnji sa aktivistima za ljudska prava i slobode i istraživačima genocida, nalazeći se na pravoj, ljudskoj strani historije, uzdignute glave stojimo uz istinu i pravdu, uz preživjele žrtve genocida. Jer se bitka za BiH prvo dobiva na polju istine, pravde i institucionalne kulture sjećanja", navode iz IGK-a.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Pravednom rezolucijom Gradske skupštine, nastavili su, "Čikago je naučio lekciju iz agresije na BiH i genocida protiv njenih građana, posebno Bošnjaka ili ćemo se suočiti sa nepostojanjem". U Kanadi se, dodaju, ta lekcija o agresiji i genocidu već naučila.

"Mi smo pokazali koliko je snažno oružje u borbi protiv zločina iz mržnje edukacija o genocidu u Srebrenici, jer mržnja je dovela do genocida. Dok vi prijetite mi niti klečimo niti molimo. Mi se borimo za istinu i pravdu", zaključili su.

Velika pobjeda istine: Skupština Chicaga jednoglasno usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Velika pobjeda istine: Skupština Chicaga jednoglasno usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Podsjetimo, Skupština grada Chicaga je ove godine jednoglasno usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici i proglasila svaki 11. juli Danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Istovremeno Skupština grada Čikaga je osudila genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini.

Rezolucija je usvojena poslije 12 godina borbe za istinu i pravdu u gradu s najačim antibosanskim pokretom u SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije