Bojan Šošić: Ozbiljno sumnjamo u Schmidtove namjere

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Intelektualac Bojan

***

Bojane

***

Daesh prije Daesha

...hm ...da li ti znas koje su muslimani zlo i sta su cinili Srbima u ww2? ka Bojane Je li SPC patentirala prava na politicko pravoslavlje i naplatila tantijeme od DAESHa?

?

bi trebao znati da OHR ne namece izborni zakon, nego vraca izborni zakon unutar ustavnih definicija, ili bolje receno ispravlja ono sto su njegovi prethodnici protivpravno i protivustavno donijeli. Blago nama sa ovakvim intelektualcima ka Intelektualac Bojan Ko ti je rekao da mozes derivirat nacionalnost iz religije? Jesi li ti jevrej mozda?

srbin

...hm ...da li ti znas koje su muslimani zlo i sta su cinili Srbima u ww2? ka Bojane Mislis li na onaj most u Foci kad su klali i muslimane ucesnike Solunskog fronta...Decko, decko...Knjige u ruke, i one druge

Gost

A Bojan Šošić je?

KOMSIC

Lijepe riječi su ukras

Ljiljan

***

Sta je nacionalni interes Hrvata u BiH?

Temeljno pitanje presudno za razumijevanje i rjesenje BiH krize: Sta predstavlja nacionalni interes BH Hrvata? Interes BiH ili interes Hrvatske?? Normalno bi bilo da je to interes BiH. To je njihova domicilna drzava. Ali puno je dokaza da neke politike rade protiv interesa BiH, a zastupaju interese Republike Hrvatske u BiH. I to u onom najmracnijem velikodrzavnom projektu. Mogu gradjani imati i dvojno drzavljanstvo, ali u jednoj drzavi se ne mogu zastupati interese druge drzave ispred njenih interesa. Nigdje u svijetu. Sem u BiH! Da pojasnimo odnose. BH Hrvati nisu dijaspora Hrvatske! Ne poticu iz te drzave. Ona im nije matica. Ni ime ne nose po toj drzavi. Hrvata kao naroda u BiH nije bilo do formiranja Kraljevine SHS 1918. Svjedoce brojni izvori. Potvrduju i franjevacki fratri koji sebe i katolike u BiH nazivaju Bosnjacima. Prije toga je bilo ambasadora, lobista, politicara, privrednika, vjerskih i kulturnih drustava… sve u svrhu “sirenja hrvatskog imena”¿? Nisu genetski Zakarpatski slaveni Hrvati. Potvrdjuje genetika. Nisu slavenski povijesni narod. Ime Hrvati su dobili u Kraljevini SHS kao jedna od tri njene nacije na cijelom prostoru novoformirane drzave pa i u BiH. Fatalna greska Saveznika u Americkom pokusaju stvaranja juznoslovenske drzave i njene nacije, je da napravise tri nacije koje su odmah ukljucene u velikodrzavne projekte Srbije i Hrvatske. Taj promaseni projekat je u narednih 100 godina napravio haos i stradanje na Balkanu. Posebno u BiH!

Nastavak

BH katolike, po kriteriju s-h jezika i krscanske katolicke vjere sa popisa 1921. imenovase Hrvatima, bez osobnog izjasnjavanja. Pravoslavce svrstase u Srbe na cijelom teritoriju KraljevineSHS, iako ne poticu iz drzave Srbije. Danas nema Kraljevine SHS, ni Jugoslavije, ali ostase njihove nacije u novim nezavisnim drzavama nastalim raspadom Jugoslavije. Srbija i Hrvatska vec stoljece koriste te nacije za svoje velikodrzavne projekte nastojeci ih prikazati kao “svoje narode” u drugim republikama, mada oni to nisu. Ne poticu iz tih drzava. Nisu im dijaspora! Hrvati iz BiH, Vojvodine ili CG nisu narod iz Hrvatske. Nisu joj dijaspora. Zapad (MZ) radi mira mora ugasiti te nacije nepostojecih drzava Yu/SHS. Svakoj nezavisnoj drzavi dati njenu naciju. U Bosni Bosanci, CG Crnogorci, Hrvatskoj Hrvati,… Hrvati u drugim drzavama mogu biti samo nacionalna manjina, a nikako “konstituentni narod”. U protivnom predstavljaju opasni velikohrvatski politicki projekat koji narusava mir i stabilnost na Balkanu i Evropi. Otvara mogucnost Rusiji i Kini da ovladaju ovim prostorom. Isto je sa SRBIJANCIMA. Srbi u drugim drzavama opet su dio velikodrzavnog projekta. Zato je Srbija sa velikodrzavnim projektom remetilacki faktor regije i pokretac Balkanskih ratova na pocetku i kraju XX vijeka. Iako porazena jos nije odustala. Projekat ce ugasiti gasenje nacija bivse Jugoslavije!

Bojan

Lijepe riječi su ukras!

/

Schmidtova misija u BiH je zadovoljiti interes ustaskog krila HDZ …TACKA

Protiv

Sve sto su Bosnjaci podrzali na kraju je bilo protiv njih...uvijek se izrodi antibosnjacka politika i saveznistvo sa okupatorima i razbijacima Bih

/ Najnovije