Blagi pad broja zaraženih u BiH danas, preminulo devet osoba

2
Radiosarajevo.ba
Blagi pad broja zaraženih u BiH danas, preminulo devet osoba
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Građani na punktu za testiranje / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovano je 145 novih slučajeva (jučer 172) zaraze virusom korona, dok je zabilježeno devet smrtnih slučajeva (jučer šest).

Federacija BiH

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je ukupno 1.029 uzoraka, od čega su 124 pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH. Do sada je testirano ukupno 1.218.544 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 247.271 osobe.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je 6 smrtnih ishoda i to u Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Tuzlanskom kanotnu, dok su 2 smrtna ishoda prijavljena retroaktivno. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 8.772, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

RS

U RS, u pоsljеdnja 24 sata, tеstirаno jе 196 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 18 оsоba. Rаdi sе о dеvеt muškаrаcа i dеvеt žеna, оd kојih su tri оsоbе mlаđе, sеdаm srеdnjе i оsаm stаriје živоtnе dоbi. U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја.

Rаdi sе о muškаrcu i žеni, srеdnjе i stаriје živоtnе dоbi. Dо sаdа je u RS-u pоtvrđеno 111.449 slučajеvа virusа kоrоnа, а prеminulo je ukupnо 6.306 оsоba kоd kојe је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаno je ukupnо 416.166 оsоba. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u RS-u је 108, dok je nа rеspirаtоru 14 оsоbа, saopćeno je iz Instituta zа јаvnо zdrаvstvо RS.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH danas su registrovana tri nova slučaja zaraze virusom korona, od 79 testiranih uzoraka. Preminula je jedna osoba, navodi se na stranici Vlade Brčko distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije