! / Bosanski biznismen izgradio džamiju, sada dao 100.000 KM za katoličku crkvu

31. 10. 2021. u 21:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U poplavi loših vijesti i napetosti koje dolaze iz Bosne i Hercegovine pojavila se i jedna - pozitivna.

Bosnom i Hercegovinom prolomila se priča kako je biznismen iz Sarajeva nakon gradnje džamije uplatio novac i za završne radove katoličke crkve na Alipašinom Polju.

Riječ je o biznismemu Mesudu Hrbatu, vlasniku kompanije Penny plus d.o.o., koji danas zapošljava oko 500 radnika.

Hrbat je sa suprugom Suvadom i djecom donirao 100.000 maraka.

Vijest je postala viralna otkako ju je objavio Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad, u kojoj se nalaze oba objekta. Vrijedi naglasiti i da je Općina Novi Grad donirala novčana sredstava za popravku krova na istoj crkvi.

Katolička crkva na Alipašinom Polju konačno dobija i fasadu, a time i Novi Grad ljepši izgled. Pored sredstava kojima općina pomaže vjerske zajednice, zanimljivo je da je projakat dovršetka ovog objekta sa 100 hiljada KM pomogao i Sudo Hrbat, vlasnik firme Peny Plus koji je nedavno u novogradskom naselju Rječica izgradio džamiju. 

Za Sarajevo ništa neobično. Evropa bi ovdje mogla dosta naučiti i savladati predrasude sa kojima se danas bore evropska društva“, napisao je Efendić na Facebooku.

Kako je portal Radiosarajevo.ba uspio saznati, biznismen Hrbat je sufinansirao i uređenje dvorišta Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA