Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji – donacija od 15.000 KM za Pomozi.ba

0
Radiosarajevo.ba
Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji – donacija od 15.000 KM za Pomozi.ba
Foto: MozzartBet / Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji

Humanitarni spektakl na Grbavici!

Stotinu dječaka i djevojčica iz sarajevskih škola fudbala zaigralo je protiv prvotimaca Željezničara u meču u kojem je pobjedila solidarnost – svaka prodata ulaznica i pogodak povećavali su iznos donacije za Udruženje Pomozi.ba, za liječenje građana Bosne i Hercegovine.

U humanoj misiji uz Gospodina bila je i kompanija Mozzart, koja je za svaki od tri gola Želje uplatila po 2.000 KM, a onda i još 9.000 KM za penal koji je jedan dječak odbranio Samiru Bekriću!

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji - undefined

Foto: MozzartBet: Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji

Rezultat 7:3 u korist brojčano nadmoćne djece ostaće urezan kao najslađi poraz u stogodišnjoj istoriji „plavih“ koji su ovom akcijom još jednom pokazali veličinu i proslavili jubilej na najljepši način – asistirajući onima kojima je to prijeko potrebno.

Okršaj 100 vs 11 trajao je 50 minuta, a pljusak nije spriječio kišu golova, niti je pokvario ugođaj mališanima koji su trčali za loptom kao da je u toku meč Premijer lige BiH. Prvotimci Želje potrudili su se da zadrže takmičarski duh koliko i osmijeh na licu, ali postoje mečevi u kojima sve taktike padaju u vodu.

Važno je samo da ostaviš srce na terenu.

Dječaci i djevojčice su bili mnogo efikasniji i postigli su sedam pogodaka, a plavi tim je postigao tri, a što nije bilo više golova u mreži dječaka i djevojčica zaslužni su i golmani, koji su uspjeli odbraniti i penal Samiru Bekriću.
Tačnije, njegov pokušaj sa bijele tačke odbranio je čuvar mreže Škole fudbala J Academy - Zak, koji je nakon utakmice roditeljima rekao da jednostavno nije mogao odoljeti:

„Znam da sam trebao pustiti pogodak, znam da je to donacija od 2.000 KM, ali mama, meni je ovo najbolja uspomena za cijeli život. Mislio sam da ću morati čekati još 10 godina da odbranim Želji penal, a ono već sad. Nisam mogao odoljeti. Mama, može li se donirati u Pomozi.ba? Ja ću svaki mjesec uplaćivati po 20 KM, dok ne sakupim tih 2.000 KM“, prepričavali su roditelji utiske junaka meča.

Njegovu požrtvovanost, srčanost i ljubav je Mozzart odlučio da nagradi.

Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji - undefined

Foto: MozzartBet: Mozzart uz Gospodina u humanoj misiji

„Za svaki gol Željezničara naša kompanija uplatila je po 2.000 KM, dakle 6.000 KM, a odbranu Zaka ćemo nagraditi sa 9.000 KM, koje ćemo uplatiti u fond za oboljele bh građane“, otkrila je Selma Salkanović, rukovodilac direkcije korporativnih poslova u kompaniji Mozzart i dodala:

“Veoma smo sretni što su naši partneri iz Želje baš na ovakav način željeli da obilježe veliki jubilej kluba. Vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe timske igre na humanost.”

MEČ KOJI SE IGRA JEDNOM U ŽIVOTU

Organizatori događaja prezadovoljni su nesvakidašnjim spektaklom u Sarajevu:

„Osmjesi dece, sreća poslije golova, činjenica da su igrali protiv Željezničara, na Grbavici... To je zaista bilo nezaboravno iskustvo za sve njih. Bila je to utakmica koja se igra jednom u životu. Osnovni cilj je bio usrećiti mališane i udružiti se u humanoj misiji, da svi zajedno prikupimo donacije. Hvala generalnom sponzoru Mozzartu na pomoći, a vjerujemo da će djeca još dugo prepričavati tu sreću“, rekao je Jasmin Ligata, projekt menadžer Udruženja Pomozi.ba i organizator utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije