Bivši vojnik JNA: Bio sam zarobljen, a sinoć sam na Čaršiji jeo ćevape

/ Komentari (27)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bizmark

Možeš doc slobodno pun je grad ljudi koji su bili u cetnicima sad rade u državnim institucijama rade ko konobari u kablovskoj voze Taxi i sve ostalo mi pljujemo sami na sebe Jes da u privatnom sektoru cetnike zapošljavaju ovi smradovi sto su rat proveli u inostranstvu ali dodje slobodno...

Sasa

Bio si maltretiran radi terorizma koji su tvoji nadredjeni cinili cijelom jednom gradu. A nisi ubijen. Mnogi nisu imali tu srecu kad su zarobljeni od vasih. Dobrodosla tvoja porodica. Da za buducnost. Ali moje rane nista zalijeciti ne mize i opet pruzim ruku, pogledajte se vi velikosrbi u ogledalo.

Yassa

E cuj obuhvatit dogadaje od aprila do maja u optuznici,kao prvo JNA nije imala sta da trazi u maju u BiH kad je 1. Marta BiH bila neovisna drzava. A i ovi RS-ovci samo traze neki izgovor jer ne mogu da progutaju sta su sve radili. Pa oni su stavili barikade po Grbavici a pola Srbije bilo u BiH sam paravojnim formacijama.. inace koliko lazu dobro vjeruju i kako se zovu vise.

Gulliverus

Sud u Hagu je rekao sve o ovome, Sud BiH je nedavno oslobodio od optužbe sve aktere u slučaju Veliki park, znači šta hoćete da na silu dokazuje te nešto drugo da bi izjednačili uloge u agresiji. Srbonacisti doviđenja. Gdje su vam onih 200000 protjeranih i pobijenih Srba iz Sarajeva, sad odjednom zaboraviste na sopstvene laži...Poginule pripadnike vlastitog naroda a koji su stradali od njihovih granata su proglašavali nestalim u Sarajevu i ekshumirani ih nakon rata dokazujući kako su ih kao muslimani pobili. Fuuj, ni svoje mrtve ne puštate na miru.

Jovan

Pravda dostupna za sve, osim za srbske zlocince kojima je srbija dala drzavljanstvo i sada su nedostupni tuzilastvu BiH, npr Milomir Savcic, predsjednik boracke organizacije rs, optuzeni za genocid

af

Pravda dostupna za sve, osim za srbske zlocince kojima je srbija dala drzavljanstvo i sada su nedostupni tuzilastvu BiH, npr Milomir Savcic, predsjednik boracke organizacije rs, optuzeni za genocid ka Jovan Pa i Šešelj je državljanin Srbije pa je bio u Hagu i njemu slični. ne lupetaj!

Genocidasi

*** .Ko vas tjerao da upišete oružje na naše građane državljane civile Vi stoka naseljena bi da istrijebljujete državnike BiH i poslije da vas neki poštuje ***.krenete prvi sa ubistvima pa onda počnete da kukate.Kukale vam majke vaše vječno dabogda

robot

drago mi je čuti to, kao neku malu naznaku da ipak idemo naprijed

Bosanac

Trebali su ih stvarno pobit da ove srbende neizmisljaju neke zrtve to su agresori ionako bili

KAKVOG TERORIZMA

Bio si maltretiran radi terorizma koji su tvoji nadredjeni cinili cijelom jednom gradu. A nisi ubijen. Mnogi nisu imali tu srecu kad su zarobljeni od vasih. Dobrodosla tvoja porodica. Da za buducnost. Ali moje rane nista zalijeciti ne mize i opet pruzim ruku, pogledajte se vi velikosrbi u ogledalo. ka Sasa djubre smrdljivo.? Maj "92, djeca na odsluzenju vojnog roka, "maltretiran kod biblioteke" i on terorista. A vi svi cvijece. Pogotovo zlotvor caco koga je desetina hiljada ispratila. Kad cete shvatiti da svugdje ima dobrih i losih ljudi.? Ko je arapskom sljamu davao drzavljanstva? Ko ih je postrojavao? Ko je ikad i rijec rekao protiv njihovog igranja nogometa ljudskim glavama.?

U ove Mubarek dane

*** .Ko vas tjerao da upišete oružje na naše građane državljane civile Vi stoka naseljena bi da istrijebljujete državnike BiH i poslije da vas neki poštuje ***.krenete prvi sa ubistvima pa onda počnete da kukate.Kukale vam majke vaše vječno dabogda ka Genocidasi ti sramotis sve casne i postene muslimane svijeta. Jos ce se vidjeti ko ce zakukati gmizavce.

Sportska Fanica

Zanimaju me samo mladi i njihova sretna i stabilna budućnost, da putuju, školuju se i rade što vole. Radite dobro i biće dobro

Киза

Велика храброст је потребна напасти нештићену колону у проласку кроз махалу, а при том потпишеш споразум о пружању гаранција за мирно повлачење, онда побијеш голобраде војнике и онда то славиш као величанствену побједу. То само могу бједници какви босански Срби и јесу. Риједак примјер нације којој је дупе чишће од образа.

lol

Ovaj bezobrazluk treba zabraniti ubuduće, Nije problem da dođu i ostave cvijeće, ali laži i kojekakve teorije o tom da su oni zlostavljani treba sasjeći u korjenu.

lol

Bio si maltretiran radi terorizma koji su tvoji nadredjeni cinili cijelom jednom gradu. A nisi ubijen. Mnogi nisu imali tu srecu kad su zarobljeni od vasih. Dobrodosla tvoja porodica. Da za buducnost. Ali moje rane nista zalijeciti ne mize i opet pruzim ruku, pogledajte se vi velikosrbi u ogledalo. ka Sasa djubre smrdljivo.? Maj "92, djeca na odsluzenju vojnog roka, "maltretiran kod biblioteke" i on terorista. A vi svi cvijece. Pogotovo zlotvor caco koga je desetina hiljada ispratila. Kad cete shvatiti da svugdje ima dobrih i losih ljudi.? Ko je arapskom sljamu davao drzavljanstva? Ko ih je postrojavao? Ko je ikad i rijec rekao protiv njihovog igranja nogometa ljudskim glavama.? ka KAKVOG TERORIZMA<< Smradu četnički, ne izmišljaj i ne laži više. Čitav svijet zna šta ste uradili, samo u vašim bolesnim glavama imate opravdanje za to. Nismo mi došli i napali vaše gradove, nego obrnuto. Lično sam mišljenja da smo ih sve trebali pobiti taj dan i isporučiti u kesama, nakon dešavanja na Skenderiji dan ranije. Nije se smjelo dozvoliti da izvlače MTS iz kasarne, jer su kasnije ti isti četnici pucali po gradu i sistematski ga uništavali. Drugi put ćemo pametnije, nadam se.

11541_1601

Sa Državom Srbijom i njenom vladajućom garniturom, SAMO i JEDINO preko Drine i nišana! ***

@Genocidasi

**** ka Genocidasi Đesi dijasporo oko moje nepismeno a to što si pun mržnje... Ovo su bolan djeca koja je služila vojsku nevina, samo da se zna briga me za rezerviste ja govorim o gušterima a nisu oni upišete oružije ni na koga a ni uperili

AsAsova

Kakva parodija od Suda i Tuzilastva.. OVO nam podvaljuju i reklamiraju dok je na svakom koraku kriminal ?? sda kartelasi haraju drzavom, hljeb iz usta otimaju a ovi se igraju sudija.. 277 svjedoka ??? Koliko ce trajat ova sprdacina 10-15 godina ?? Dok na zastare bakirova, sebijina, dodikova i draganova kriminalna djela ?? Koliko ce nam novaca otet na vec rijesen slucaj ?? Medjunarodni sud kaze da je vojna kolona legitimna meta... Ovi nasi sudski misevi i parazitski uhljebi izmisljaju slucajeve samo da ne rade svoj posao.. Bace povremeno ovakve gluposti da narod vidi kako se kao nesto radi.. Bacanje NASEG novca, bacanje vremena, zastita aktuelnih kriminalaca gusenjem Suda ovakvim glupostima..

Armija RBiH

JNA,regruti Jugoslavije rokaju po gradu a na vjencu zastava genocidne tvorevine.. fuj

Vojvoda

Trebali su ih stvarno pobit da ove srbende neizmisljaju neke zrtve to su agresori ionako bili ka Bosanac vi pobiti pobiti pacovi iz šahtova.

Duduk

Smradu četnički, ne izmišljaj i ne laži više. Čitav svijet zna šta ste uradili, samo u vašim bolesnim glavama imate opravdanje za to. Nismo mi došli i napali vaše gradove, nego obrnuto. Lično sam mišljenja da smo ih sve trebali pobiti taj dan i isporučiti u kesama, nakon dešavanja na Skenderiji dan ranije. Nije se smjelo dozvoliti da izvlače MTS iz kasarne, jer su kasnije ti isti četnici pucali po gradu i sistematski ga uništavali. Drugi put ćemo pametnije, nadam se. ka lol<<Ama idiote jedan ovde se govori o običnim vojnicima gušterima čovječe zar si toliko pun mržnje. Da li znači da oni Bošnjaci a bli redovna vojska JNA odnosno gušteri u vrijeme 91a bili na Vukovaru, Zadru itd su četnici i treba ih gledati kao ratne zločince.

Thor 2

Bio si maltretiran radi terorizma koji su tvoji nadredjeni cinili cijelom jednom gradu. A nisi ubijen. Mnogi nisu imali tu srecu kad su zarobljeni od vasih. Dobrodosla tvoja porodica. Da za buducnost. Ali moje rane nista zalijeciti ne mize i opet pruzim ruku, pogledajte se vi velikosrbi u ogledalo. ka Sasa djubre smrdljivo.? Maj "92, djeca na odsluzenju vojnog roka, "maltretiran kod biblioteke" i on terorista. A vi svi cvijece. Pogotovo zlotvor caco koga je desetina hiljada ispratila. Kad cete shvatiti da svugdje ima dobrih i losih ljudi.? Ko je arapskom sljamu davao drzavljanstva? Ko ih je postrojavao? Ko je ikad i rijec rekao protiv njihovog igranja nogometa ljudskim glavama.? ka KAKVOG TERORIZMA<< Smradu četnički, ne izmišljaj i ne laži više. Čitav svijet zna šta ste uradili, samo u vašim bolesnim glavama imate opravdanje za to. Nismo mi došli i napali vaše gradove, nego obrnuto. Lično sam mišljenja da smo ih sve trebali pobiti taj dan i isporučiti u kesama, nakon dešavanja na Skenderiji dan ranije. Nije se smjelo dozvoliti da izvlače MTS iz kasarne, jer su kasnije ti isti četnici pucali po gradu i sistematski ga uništavali. Drugi put ćemo pametnije, nadam se. ka lol<< Uh sto si potrefio ko prstom u go..o. posalji ti svoje dijete pa da ga samo neko prepadne a ne strelja u parku. To ti sugerirao dedo ustasa sta ces napisati. Mani se lupetanja.

Pipi

Gdije je gpd poginuo ijedan srpski vojnik sad ce se traziti ko ga je ubio, zasto? Zato jer jednostavno ARBiH nije ubijala civile pa da bi izjednacili zlocinca i zrtvu trazi se jednostavno dje je ko kome i samar opalio

Marjan

Lijepe riječi su ukras

SOS

Eto koji su to lazovi, optuzili mahira zisku, covjek bio urednik na radiu u to vrijeme.

Hah

Kako legalna vojna meta moze biti kolona koja se povlaci ponavljam povlaci tj. izlazi iz sarajeva, po dogovoru koji su sklopili sa vama i sa odlozenim oruzjem, a vi onda klosarski i mangupski otvorite vatru na njih i prekrsite dogovor, znajuci da su oni za razliku od vas pravi vojnici i da nece pucati kako im je nadredjeni vojni starjesina i naredio. Osim toga, u toj koloni su bila i sanitetska vozila za medicinskim osobljem i civilima, koja su vrlo jasno oznacena i iz aviona, a vi to kao niste znali pa ste i na njih otvorili vatru i sve ih pobili, jer su valjda i oni bili legitimna vojna meta? Samo vasi pobijeni vojnici koji su ubijeni u pokusaju proboja u nezuku nisu legitimna vojna meta i srpski vojnici su ih vjerovatno trebali focekati sa cvijecem, dok su ovi pucali po njima u proboju? Cudni su vasi bosnjacki arsini, logika, kao i dvostruka pravila ratovanja za vas i za druge.

Istina

Jna je sa vasom nazovi vojskom sklopila dogovor o povlacenju pri cemu necete otvarati vatru na tu kolonu u kojoj su i sanitetska vozila i civili, koji nikako ne mogu biti vojna meta, a vi ste kao prava banda lopova, silovatelja i ubica prekrsili dogovor i sve pobili cime ste samo dokazali kakva ste zapravo vojska. Svaki dalji komentar je suvisan. I jos ubice tih naivnih i jedva punoljetnih regruta i civila i medicinskog osoblja nazivate herojima. Svaka vam cast.

/ Najnovije