Bivši savjetnik Izetbegovića nije želio dati dokumenta policajcu: Znaš li ko sam ja?

18
Radiosarajevo.ba
Bivši savjetnik Izetbegovića nije želio dati dokumenta policajcu: Znaš li ko sam ja?
Foto: Kolaž / Mahmutović se oglasio na Twitteru nakon što ga je MUP optužio da nije želio pokazati dokumente

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo optužili su zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice i nekadašnjeg savjetnika Bakira Izetbegovića, Dževada Mahmutovića, da je prilikom jednog zaustavljanja policijskom službeniku rekao da je on njemu ministar i da mora proći, dodavši da mu neće pokazati ni jedan dokumenat na uvid.

U dokumentu koji je MUP KS dostavio Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice može se pročitati šta se dogodilo tog 13. decembra kada je premijer Hrvatske Andrej Plenković bio u posjeti Sarajevu.

Iz pravca Predsjedništva BiH prema ulici Vrbanja kretao se automobil u kojem je Mahmutović navodno bio suvozač. Policajac je vozaču tog automobila dao znak desnom rukom da se vozilom nastavi kretati ulicom Hiseta, ali vozač je to odbio i nastavio ići prema ulici Vrbanja. Tu je zaustavljen i kontrolisan.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

"Prilikom kontrole, policijski službenik je od vozača zatražio na uvid vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji za pomenuto vozilo kojom je prilikom N.N. vozač policijskom službeniku na uvid dao potvrdu o registraciji za putničko motorno vozilo marke "WV Golf" registarskih oznaka A21-J-924, vlasništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

N.N. lice koje je sjedilo na mjestu suvozača obratilo se policijskom službeniku riječima: 'Znaš li ti ko sam ja? Ja sam tebi ministar i ja moram proći, a vozačku dozvolu nećeš dobiti na uvid', te je od vozača uzeo vozačku dozvolu i ubacio u pretinac od vozila obraćajujući se policijskim službenicima riječima: 'Nećete dobiti nijedan dokument na uvid', nakon čega je izašao iz vozila te iz ruku policijskog službenika istrgnuo potvrdu o registraciji i istu ubacio kroz prozor u vozilo", navodi se u dokumentu koji je MUP KS poslao Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice.

Kasnije je Mahmutović odbio dati na uvid ličnu kartu te je iz svoje ruke predočio akreditaciju.

"Prilikom pokazivanja akreditacije policijski službenik nije mogao vidjeti od kojeg je ministarstva izdata osim da ista glasi na ime i prezime Dževad Mahmutović, gdje je pomenuto lice reklo da ima imunitet i da mu ne mogu ništa.

Zbog obaveza na saobraćajnom osiguranju policijski službenici na licu mjesta nisu mogli dovršiti započetu službenu radnju", dodaje se u dokumentu.

"S tim u vezi u cilju iniciranja prekršajnog postupka, a zbog počinjenog prekršaja iz člana 152. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH potrebno je da nam dostavite kompletne lične podatke vozača koji je pomenutog dana i vremena upravljao putničkim motornim vozilom marke "WV Golf", kao i kompletne lične podatke o licu koje se kao putnik nalazilo u predmetnom vozilu, a zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Stav 2. i 5. Tačke a i f, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer prema raspoloživim podacima utvrđeno je da gospodin Dževad Mahmutović nije ministar za ljudska prava i izbjeglice", navodi se još u dokumentu.

Povodom ovoga, Mahmutović se oglasio preko Twittera. Predočio je pomenuti dokument i napisao 'Lažovčine'.

Mahmutović se oglasio nakon optužbi iz MUP-a - undefined

Foto: Screenshot/Twitter: Mahmutović se oglasio nakon optužbi iz MUP-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije