Bivši ministar Desnica Radivojević pušten iz pritvora

Radiosarajevo.ba
Bivši ministar Desnica Radivojević pušten iz pritvora
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Priveden bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Bivši ministar u Vladi Federacije BiH Desnica Radivojević odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu a na prijedlog Tužilaštva KS pušten je iz pritvora.

Ovu informaciju potvrdila je za portal Radiosarajevo.ba portparolka Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjećamo, Radivojević je između osalih osumnjičen za malverzacije sa doniranim kineskim traktorima.

Portparolka Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić rekla je da su mjere zabrane određene i Vahidu Jašareviću, kojem je sa Radivojevićem, pritvor ukinut na prijedlog Tužilaštva.

Bavčić je navela da je Ivici Mladini i Refiku DŽafi pritvor produžen za još dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva, te da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, prikriti dokaze i ponoviti krivično djelo.

Radivojevića su 2. aprila, u nastavku operativne akcije “Farmer”, na području RS uhapsili policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, na širem području FBiH u okviru akcije “Farmer” oduzeto je 28 traktora i poljoprivrednih mašina koje su nezakonito prodate i dodijeljenje trećim licima.

Operativna akcija “Farmer” započeta je 31. marta i uhapšeno je devet lica.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2014. i 2015. godine u svojstvu članova Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije Vlade FBiH nezakonito prodali poljoprivrednu opremu koju je kao pomoć ugroženima u poplavama u BiH donirala Kina u vrijednosti većoj od šest miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije