Bivši direktor se oglasio nakon Fortine posjete Domu mladih: 'Nisu se koristili...'

2
Radiosarajevo.ba
Bivši direktor se oglasio nakon Fortine posjete Domu mladih: 'Nisu se koristili...'
Foto: Facebook/Amer Kapo / Centar Skenderija

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto u ponedjeljak je posjetio KJP Centar Skenderija te objavio niz fotografija na kojima je vidljivo loše stanje u ovoj ustanovi.

Sada već bivši i smijenjeni direktor "Doma mladih" Amer Kapo oglasio se na Facebook profilu ovim povodom te kazao kako su prostori koje je Forto fotografisao nekorišteni jer su postojale zamjenske prostorije.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Kada sam prije šest godina kao odgovorno lice prvi put kročio u prostore kompleksa Centar Skenderija mogao sam da se bavim fotografijom i fotografisanjem zatečenog stanja dijelova kompleksa koji, nakon rata, i pada krova Ledene dvorane, nažalost nisu doživjeli rekonstrukciju primarno iz razloga jer nisu bili prioritet prije svega zbog nedostatka finansijskih sredstava ali i zbog toga jer su izvršene rekonstrukcije prostora koji već imaju istu ili sličnu namjenu.

Vjerovatno bi me tada mnogi upamtili kao fotografa sa materijalom za nekoliko izložbi, a ne kao osobu koja vodi procese ozdravljenja preduzeća sa ogromnim dugovanjima, ugašenim projektima i sajamskim manifestacijama po kojima je Centar Skenderija prije rata bio izuzetno prepoznatljiv.

Stoga mi je uvijek draže objaviti fotografiju iz Doma mladih na kojoj se nalazi kolektiv koji je Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini pripremio projekat, koji je za vrijeme njegovog trajanja posjetilo više od 200.000 osoba, što je rekordan broj kada su u pitanju manifestacije od njene izgradnje.

PS. Rekonstrukcija Doma mladih izvršena je 2006. godine i svi koji su imali priliku da ga posjete znaju kako izgleda, a oni koji nisu bili u mogućnosti njegov izgled mogu pogledati i na službenoj stranici:

https://www.skenderija.ba/index.php/dommladih 

Tom rekonstrukcijom nije obuhvaćen dio podrumskog prostora koji se nalazi na objavljenim fotografijama (backstage i toaleti malog amfiteatra) koji se nisi ni koristili svih ovih godina od rata jer postoje zamjenski toaleti i slični prostori.

Naravno da i to jednoga dana treba biti kao novo, ali u poslovanju morate znati odrediti prioritete, posebno kada se radi o objektu starom više od 50 godina, sa velikim konstrukcijskim problemima, što je pokazao i pad krova Ledene dvorane.

I za kraj, izuzetno sam sretan da je za investicije u Centru Skenderija u budžetu KS za 2022. godinu odobreno 7 miliona KM (što je dva puta više nego u posljednih šest godina ukupno)!!!

Vjerujem da će biti investirani pametno, vodeći se prije svega prioritetima koje zahtjeva ovakav kompleks, a ja ću kao građanin i zaljubljenik u Skenderiju rado doći da se fotografišem kada radovi budu završeni", naveo je Kapo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije