Bivšem direktoru Sarajevske filharmonije Nuhanoviću određen pritvor

S. H.
Bivšem direktoru Sarajevske filharmonije Nuhanoviću određen pritvor
FOTO: Fena / Kantonalni sud Sarajevo
Bivšem direktoru Sarajevske filharmonije Emiru Nuhanoviću Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor.

Nuhanović je uhapšen prošle sedmice u akciji "Zadruga", te ispitan u svojstvu osumnjičenog za organizirani kriminal, utaju poreza i pranje novca.

Pritvor mu je određen na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica ovog Tužilaštva Azra Bavčić.

Podsjećamo, optuženi u akciji "Zadruga" sumnjiče se da su počinili krivična djela sklapanjem fiktivnih ugovora o zapošljavanju studenata i učenika.

Tužilaštvo KS-a: Enisa i Sanel Đalić sklapali fiktivne ugovore

U sklopu akcije "Zadruga", čija je realizacija počela 24. januara, izvršeni su pretresi na više lokacija na području KS-a i privedeno više osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca. te je izuzeta obimna dokumentacija.

Tužilaštvo KS je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji sa MUP-om KS, Finansijsko-obavještajnim odjelom Državne agencije za istrage i zaštitu i inspektorima Porezne uprave FBiH te uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije