Bivša sutkinja Lejla Fazlagić vratila se u BiH: Sutra će prisustvovati ročištu

11
Radiosarajevo.ba
Bivša sutkinja Lejla Fazlagić vratila se u BiH: Sutra će prisustvovati ročištu
Foto: CIN / Lejla Fazlagić

Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Lejla Fazlagić Pašić, vratila se u Bosnu i Hercegovinu i prisustvovat će sutrašnjem ročištu pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Prije 11 dana, na ročištu o izjašnjenju o krivici, Lejla Fazlagić Pašić nije se pojavila zbog bolesti, zbog čega je suđenje odgođeno.

Podsjetimo, u novembru 2016. godine raspisana je potjernica protiv Lejle Fazlagić. Optužnica protiv nje podignuta je 2018. godine nakon što je ispitana u Rijeci.

Širi se snimak vojnika kako obara dron: "To je ruski Shahed"

Širi se snimak vojnika kako obara dron: "To je ruski Shahed"

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tereti Lejlu Fazlagić-Pašić da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.

"Dakle, u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka", saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.

S obzirom na to da je bila nedostupna bh. pravosuđu, protiv Lejle Fazlagić je razdvojen predmet u odnosu na druge iz slučaja Pravda – odnosno Alija Delimustafić i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije