Bivša Sejfovićeva djevojka: Imao je novca, lijepo se oblačio i vozio Audi

Radiosarajevo.ba
Bivša Sejfovićeva djevojka: Imao je novca, lijepo se oblačio i vozio Audi
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i ostalima zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži iz koje su ukrali blizu 300.000 KM i ubistvo bicikliste Keme Bašića.

Pred Sudskim vijećem kojim je predsjedavala Žana Knežević prisutni su bili i Arif Haradinović, Haris Hajrović, Alma Sejfović, Nizama Beširović i Goran Šakota.

Na današnjem ročištu svjedočila je bivša djevojka prvooptuženog Amela Sejfovića Naida Kadrić  koja je pred sudskim vijećem ispričala kako je sa Sejfovićem bila u vezi od 2011. do 2012. godine, te kako su se u tom periodu viđali skoro svako drugi dan.

Kadrić je na upite Sejfovićevog advokata Muhidina Kape rekla kako je tokom druženja s njim primijetila da je Sejfović imao novca jer se lijepo oblačio i jer je vozio tamno plavi audi.

Svjedokinja je navela kako joj Sejfović nije ispričao kako je kupio audija, ali je navela kako misli da ga je dobio od amidže iz Njemačke kod kojeg je trebao i ići.

Na ročištu se danas nije pojavio svjedok Nezir Sejfović, jer mu nije uručen poziv i jer nije u BiH. Advokat Kapo je naveo kako će Sejfović sljedeće sedmice biti u Sarajevu kada bi mogao i svjedočiti.

Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo priložili su sudskom vijeću evidencije prisustva na suđenjima navodeći kako je najavljeni svjedok odbrane Anel Sejfović tri puta  prisustvovao ročištima traživši da se ne dozvoli njegovo svjedočenje.

Advokat Kapo je naveo kako je Sejfović trebao posvjedočiti o tome kako su prvooptuženom Amelu Sejfoviću osobe iz Srbije i Crne Gore, nakon što je izašao iz zatvora u Zenici, dale 2.500 eura, te je naveo da će odustati od svjedoka ako sudskom vijeću smeta to što je Anel Sejfović prisustvovao ročištima.

Advokat Rusmir Karkin odustao je od saslušanja svog branjenika Gorana Šakote.

Na narednom ročištu svjedočit će četiri svjedoka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije