Bivša primadona Sarajevske opere: Milosmrad je više od decenije ološ, a Šarović...

28
Radiosarajevo.ba
Bivša primadona Sarajevske opere: Milosmrad je više od decenije ološ, a Šarović...
Foto: Kolaž / Bivša primadona Sarajevske opere oplela po medijima zbog Šarovića i Dodika

Bivša primadona Sarajevske opere Margit Tomik-Levy oglasila se preko Facebooka i komentarisala aktuelnu političku situaciju u BiH.

Margit je oplela po medijima kazavši "da su jednako krivi za ovakvo stanje u državi, kao i političari'.

"Od neukih i nesposobnih kadrova nacionalnih stranaka su napravili medijske zvezde. Od malih lopovčića su napravili mega kriminalce. Jadne i čemerne ideološke travestite su iz neperspektivnih komunjara pretvorili u slabašne nacionaliste a odatle u surove fašiste. Bez neverovatnog truda pojedinih 'novinara' da rasture državu, ko bi danas bio Šefik Džaferović, Božo Ljubić, Milosmrad Dodik, Šarović, Čampare, Špirić, Čović, Krišto, Izetbegović otac i sin....? Niko! Niko i ništa", kaže bivša primadona Sarajevske opere.

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

'Sarajevo zaslužuje najbolje': Novi tramvaji voze gradom, ministar objavio i snimak

Kasnije je oplela po Miloradu Dodiku i Mirku Šaroviću.

"Maltene, sve što rade novinari, rade pogrešno i na štetu svih građana. Evo vam jedan primer. U svakom izazvanom problemu u državi oni traže loše momke i dobre momke. Milosmrad je više od decenuje loš ološ i celo vreme su mu mediji suprotstavljali nekog 'dobrog'. U poslednje vreme su tipovali Šarovića. Ko biva on je Bosanac po opredeljenju. Jeste malo morgen. Inače u SDS-u su svi BiH patriote, od Karadžića, Ostojića, Buhe, Dutine, Krajišnika pa do Šarovića. Sve što hoće Dodik, hoće i Šarović. Dodik je seljačina koja svoje ciljeve ostvaruje beskrupulozno, javno i direktno. Šaroviću to ne bašta. Nekada u mladosti je bio rukometni golman. Naučio da hvata zalutale lopte. I ovde to radi. Kobajagi miroljubivo teži da realizuje iste ciljeve kao Milosmrad... Hvatali su se isti ti novinari i za junge fašistu Draška četnika Stanivukovića, za Ivanića koji je još gori od Milosmrada ali je inteligentniji pa se doima da je realan političar, za Čavića koji bi i vodu u bokalu zamutio... Tipovali su Dijanu Zelenika kao alternativu podlom Čoviću. Od HDZ-a je gori samo njen HDZ 1990, HSP i HP (njeno izborno telo). Alternativu Bakiru Izetbegoviću su našli u čistokrvnom SDA isprdku, fašisti Dini Konakoviću.... Jadno, nisko i nepatriotski", dodaje Margit.

Pomenula je, kasnije, i neke političare za koje tvrdi da su iskreni i "da im je BiH jedina domovina'.

"Nikome od njih nije palo na pamet da prave medijske zvezde i povecaju rejting iskrenim politicarima kojima je BiH jedina domovina, koji su za građansku a ne nacionalnu državu. A, tu su im pred nosom, samo se ne zalecu na njih sa mikrofonima. Narod bi se malo relaksirao kad bi na TV i u štampi 'visili'; Zlatko Miletić, Slavo Kukić, Svetlana Cenić, Denis Bećirević..."

"Nikome nije palo na pamet da vrši pritisak na opoziciju da pokrene nekoliko inicijativa za ozakonjenje statusnih pitanja izabranih politicara. Npr:

a. Uverenje o nekažnjavanju, da se protiv njih ne vodi krivični postupak i lekarsko uverenje (uslov za kandidaturu). Time bi se onemogućili imbecili kao Dodik, Čović, Novalić... da uđu u političke sfere. U slučaju pokretanja sudskog postupka u toku mandata, ostavka lupeža mora biti trenutna i neopoziva.

b. Ograničenje reprezentacije. Dati to pravo najvišim državnim zvaničnicima ali samo u kabinetu prilikom državnih poseta. Kafe i viskije neka plaća svaki Čović i Forto iz svog džepa.

c. Ukinuti svima službene mobitele, službene stanove, privilegije pri penzionisanju.

d. Službene automobile dozvoliti samo najvažnijim državnim rukovodiocima, bez policijske pratnje i rotacionih svetala.

e. Ukinuti im pravo na savetnike (ako ne znaju da rade svoj posao neka daju ostavku)

f. Ukinuti stranačko kadriranje državnih firmi i institucija (javni konkurs za sva radna mesta uključujući i najodgovornija)

g. Ukinuti im 'beli hleb' i sve druge naknade nakon prestanka mandata a osobito lažne otpremnine.

h. Ukinuti finansiranje političkih stranaka iz državnog budžete (ako majmuni ne rade za narod zašto da ih plaća narod).

i. Limitirati ukupna primanja poslanicima, direktorima javnih preduzeća i institucija na 2,5 prosečne plate u BiH a najvišim državnim rukovodiocima do 3 prosečne plate....

Ima toga još puno ali ne umem dalje redati slova.

Eto moji novinari, od mene toliko a vi opet fatajte Dodika ispod neke vašarske čerge", završila je Margit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije