Bit će svašta: Predsjedništvo BiH danas o malom Šengenu, prizanju Kosova...

2
Radiosarajevo.ba
Bit će svašta: Predsjedništvo BiH danas o malom Šengenu, prizanju Kosova...
Foto: Predsjedništvo BiH / Komšić, Džaferović i Dodik

Redovna i dvije vanredne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će održane danas prema ranijem dogovoru članova Predsjedništva BiH.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, prošle sedmice je potvrdio da će se na redovnoj sjednici razmatrati šest tema, a one se tiču pandemije novog soja koronavirusa, puta BiH ka Evropskoj uniji, realizacije reformi NATO-a, ilegalnih migracija i trgovine ljudima, a jedna od tema bit će inicijativa o stavu za "mali Šengen".

Džaferović je izjavio da neće dati zeleno svjetlo za pristupanje BiH ovoj zajednici.

Nakon te sjednice trebale bi uslijediti i dvije vanredne.

Jednu je zatražio član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik o premještanju Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem. 

Druga vanredna sjednica sazvana je na zahtjev člana Predsjedništva BiH i lidera Demokratske fronte (DF) Željka Komšića na kojoj bi se razmatralo pitanje priznanja Kosova.

Dodik je ranije rekao i da će na sjednici Predsjedništva BiH zatražiti minutu šutnje povodom smrti ratnog zločinca Momčila Krajišnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije