Parlament BiH: Sutra inicijativa za smjenu Tegeltije i Vijeća ministara BiH

0
Radiosarajevo.ba
Parlament BiH: Sutra inicijativa za smjenu Tegeltije i Vijeća ministara BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Vanredna sjednica Vijeća ministara BiH

Nezavisni blok će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH inicirati smjenu Vijeća ministara BiH na čelu sa Zoranom Tegeltijom.

Ovo je najavio Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, na svom Facebook profilu.

"Nezavisni blok će na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH putem svoje zastupnice Aide Baručije podnijeti inicijativu za smjenu Vijeća ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom i vjerujemo da će je sve opozicione stranke i parlamentarci podržati.

Svjesni smo kako ova inicijativa trenutno ima malo šanse da bude usvojena od strane koalicije saučesnika u uništavanju ove države, ali to ne opravdava opoziciju da ne ukazuje na neophodnost njihovog uklanjanja i promjena u našoj zemlji.

Loš odgovor na pandemiju, nebriga za privredu i očuvanje radnih mjesta, konstantno zaduživanje radi očuvanja postojećeg stanja i bahat odnos prema novcu građana su samo neki od razloga zašto bi ovo Vijeće ministara u svakoj drugoj zemlji davno bilo razriješeno", napisao je Šepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije