Bisera Turković primila izaslanstvo Velike narodne skupštine Republike Turske

1
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković primila izaslanstvo Velike narodne skupštine Republike Turske
Foto: TW / Bisera Turković / Visoka delegacija Turske kod ministrice Turković

Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primili su danas delegaciju turskog parlamenta predvođenu predsjednikom Komisije za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Akifom Cagatayem Kilicem.

Tursku delegaciju danas će primiti i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Delegaciju Velike narodne skupštine Republike Turske primila je i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

GRAS obavještava građane: Evo kada će doći do obustave saobraćaja u ovom dijelu grada

GRAS obavještava građane: Evo kada će doći do obustave saobraćaja u ovom dijelu grada

Turković se na početku sastanka zahvalila prijateljskoj Republici Turske za sve što je učinila za BiH od poslijeratne obnove do pomoći tokom pandemije COVID-19, u ekonomskom, društvenom i svakom drugom smislu. Naglasila posebne i bliske veze koje BiH ima s Turske kao i odlične bilateralne odnose.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH saopšteno je da je govoreći o ekonomskim pitanjima ministrica istakla da dvije države imaju potpisane mnoge važne sporazume koji pokrivaju ovu oblast i da bi nadalje trebalo raditi na povećanju turskih investicija u industriju u BiH što bi, kako je istaknula, bio veliki doprinos unapređenju veza između dvije države. Razgovarano je i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjednik parlamentarne komisije Kilic je zahvalio ministrici na detaljnim informacijama o posljednjim događajima u BiH. Ponovio je podršku svoje zemlje Bosni i Hercegovini podsjećajući i na povijesne i kulturološke veze dvije države.

Pored članova Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafe Canveya, Niyazija Gunesa, Kamila Aydina i Aydina Adnana Sezgina, sastancima je prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Sadik Babur Girgin, a s bh. strane i pomoćnik ministrice Ljubo Grković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije