Bisera Turković osudila napade na civile u Ukrajini

1
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković osudila napade na civile u Ukrajini
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

"Nedvosmisleno osuđujemo napad na civile u Kramatorsku u Ukrajini danas", napisala je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković na svom Twitter profilu.

"Vjerovali smo da će strašni prizori granatiranja civila u BiH prije 30 godina ostati relikt prošlosti. Nažalost, nisu. Progon osoba krivih za ratne zločine ostaje trajna obveza", poručila je Turković.

Napad na željezničku stanicu u Kramatorsku koja se koristila za evakuaciju civila u istočnoj Ukrajini desio se danas, uzrokujući mnogobrojne žrtve.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Najmanje 39 osoba ubijeno je u petak u ruskom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku, na istoku Ukrajine, saopštile su vlasti.

Artem Dehtjarenko, glasnogovornik Službe sigurnosti Ukrajine, potvrdio je broj žrtava, rekavši da je među osobama koje su izgubile život u smrtonosnom napadu četvoro djece.

Dvije rakete pogodile su željezničku stanicu u Kramatorsku, gradu u Donjeckoj oblasti, gdje je na desetine ljudi čekalo da bude evakuisano u sigurnija područja, navode Ukrajinske željeznice.

Na snimcima objavljenim sa mjesta napada vidi se veći broj civilnih žrtava kako leže u krvi pored kofera i stvari koje su nosili sa sobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije