Bisera Turković otkrila kako će BiH danas glasati o Rusiji u UN-u

3
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković otkrila kako će BiH danas glasati o Rusiji u UN-u
Foto: Kolaž / Bisera Turković otkrila kako će BiH danas glasati o Rusiji u UN-u

Na sjednici Generalne skupštine Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija danas će države glasati o prijedlogu Sjedinjenih Američkih Država da se Rusija suspenduje.

Kao razlog navedeno je kršenje ljudskih prava u Ukrajini.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković preko zvaničnog Facebook kanala saopćila je da će Bosna i Hercegovina na današnjoj sjednici podržati ovu inicjativu.

OHR se oglasio povodom razgovora sa koordinatoricom UN-a

OHR se oglasio povodom razgovora sa koordinatoricom UN-a

Šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johan Sattler zahvalio je ministrici Turković što je Bosna i Hercegovina, kako je rekao, odabrala pravu stranu te podržala stavove kojima se osuđuje kršenje suvereniteta Ukrajine, nasilje i kršenje međunarodnog prava.

Tokom sastanka Turković sa ambasadorima i diplomatama država članica Europske unije, Velike Britanije i Japana, je istaknuto da članstvo u Vijeću za ljudska prava UN zahtjeva promociju, poštivanje i zaštitu ljudskih prava država članica.

Suspenziju Rusije iz Vijeća za UN-a za ljudska prava predložile su Sjedinjene Američke Države, uz podršku Velike Britanije i još nekoliko država, navodi se na Facebooku Bisere Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije