Bisera Turković: 'Državna imovina je prerogativ za integritet BiH'

13
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković: 'Državna imovina je prerogativ za integritet BiH'
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, oglasila se povodom zaštite državne imovine.

Ona je na svom Facebook profilu objavila status u kojem izriče svoje stavove o ovoj temi.

"Zaštita državne imovine, državnih nadležnosti te provođenje odluka Ustavnog suda BiH vitalni su interesi i prerogativi države, ako oni budu narušeni, bit će opasno uzdrmani sami temelji suvereninteta i integriteta Bosne i Hercegovine!

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

‼️Zaštita državne imovine, državnih nadležnosti te provođenje odluka Ustavnog suda BiH vitalni su interesi i prerogativi...

Posted by Bisera Turkovic on Friday, December 30, 2022

Svi pokušaj relativizacije čvrstih stavova kojima smo čuvali nadležnosti države od napada posljednjih mjeseci znače slabljenje države i produbljivanje podjela.

Još u maju prošle godine uputila sam protest Republici Srbiji zbog namjere da bez saglasnosti državnih institucija i protivno odluci Ustavnog suda BiH učestvuje u izgradnji hidroelektrane Buk Bijela, upozoravajući je da tako ugoržava dobrosusjedske odnose i narušava suverenintet države!

Čak je i UNESCO reagirao na planove u vezi sa tim projektom.

Pokušaji da se politikantski relativizira značaj državne imovine i važnost nadležnosti institucija, a kako bi se udovoljilo koalicionim partnerima, pa i susjednim državama, predstavlja opasan presedan koji vodi u anarhiju i rušenje državnih institucija."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije