Bijeljina: SNSD-ova koalicija traži ponovno brojanje glasova

Radiosarajevo.ba
Bijeljina: SNSD-ova koalicija traži ponovno brojanje glasova
/ Foto: Koalicija Bijeljina pobjeđuje
Kandidat za gradonačelnika SNSD-ove koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović izjavio je danas da su zbog sumnji u krađu glasova podnijeli 31 prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Bijeljina.

Dodao je da je u toku ponovno brojanje glasova na šest biračkih mjesta.

"Ako se ponovo prebroje vreće i glasovi sa određenih biračkih mjesta, siguran sam da ću preći u prednost", rekao je Maksimović novinarima i dodao da se već "topi" prednost protivkandidata iz Saveza za promjene Miće Mićića od 400 glasova.

On nije isključio mogućnost ponovljenih izbora u Bijeljini ili samo na nekim biračkim mjestima, kao ni proteste zbog izborne krađe, uz tvrdnju da je njegova pobjeda nad Mićićem između 1.000 i 2.000 glasova.

Nosilac odborničke liste SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da stranke koalicije 'Bijeljina pobjeđuje' imaju skupštinsku većinu od 17 ili 18 odbornika i da sa suprotstavljenim političkim blokom neće ni pregovarati.

"Nakon verifikacije mandata nećemo prihvatiti drugu odluku osim pobjede Maksimovića i na svaki način ćemo osporiti izbor gradonačelnika na nelegalan način", najavio je Ćorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije