Amra Babić: Visokom će biti vraćen imidž grada kože i krzna

Fena
Amra Babić: Visokom će biti vraćen imidž grada kože i krzna
/ Amra Babić
Načelnica Općine Visoko Amra Babić, koju su birači na lokalnim izborima u nedjelju kao nezavisnu kandidatkinju na tu poziciju izabrali i za naredne četiri godine, kaže da se Visoko ubrzano razvija i da će mu biti vraćen imidž grada kože i krzna.

Istakla je da je dobila povjerenje jer je u protekle četiri godine uspostavila bliske kontakte sa svojim sugrađanima, a mišljenja je da se samo u takvom ambijentu zajednica može razvijati i napredovati.

"Pobjeda je rezultat povjerenja, ljudi su shvatili da izvršavam obećanja i da ne obećavam nešto što je nerealno", navela je Babić.

Feni  je kazala da su na ovim izborima pobjede nekoliko nezavisnih kandidata pokazale da je biračko tijelo počelo prepoznavati rezultate rada i da su svoj glas počeli davati onima koji su tu za njih.

"Odmah nastavljam raditi, imamo puno započetog posla i onog koji nas čeka. U početku je prioritet smirivanje političkih tenzija, a onda ćemo raditi na stvaranju pozitivne atmosfere u kompletnom društvu, što će doprinijeti prevazilaženju razlika i barijera", naglasila je Babić.

Kaže da su brojne barijere već prevaziđene i da se Visoko ubrzano razvija, da ponovo oživljava tradiciju i imidž grada kože i krzna.

Zbog neuspješnih privatizacija velikih preduzeća razvoj te općine je stagnirao, a Babić navodi da sada imaju drugu metodu koja daje rezultate. Uvezivanjem privrednih društava i obrta, sigurna je, Visoko će ponovo biti ekonomski stabilna općina.

"Imamo dobitni sistem s kojim nastavljamo. Sve je na nama", poručila je načelnica Babić.

Amra Babić za načelnicu Općine Visoko prvi put je izabrana 2012. godine kao kandidatkinja  Stranke demokratske akcije (SDA) kada je postala prva načelnica Visokog u njegovoj historiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije