BiH: Vaspitačica iz privatnog vrtića pozitivna na koronavirus

Radiosarajevo.ba
BiH: Vaspitačica iz privatnog vrtića pozitivna na koronavirus
Foto: Arhiv / Ilustracija

Jedna vaspitačica iz privatnog vrtića u Derventi pozitivna je na koronavirus, kazao je između ostalog na press konferenciji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Takođe, u Laktašima je na koronavirus bila pozitivna jedna teta, ali vrtić nije bio počeo s radom, tako da nema bojazni za prenošenje virusa na mališane. 

Jedna osoba je hospitalizovana u UKC RS.

Pozitivan test na novi koronavirus potvrđen je i kod jednog medicinskog tehničara iz Prijedora.

Prema mjestu prebivališta, devet osoba je iz Banja Luke, po dvije iz Gradiške i Gacka i po jedna iz Dervente, Kotor Varoša i Prijedora.

Jela Aćimović iz Instituta za javno zdravstvo govorila je o tome kako trebaju ljudi da se ponašaju tokom vraćanja u "normalan" svakodnevni život.

"Mora se pnovo istaknuti značaj fizičke distance i nošenje zaštitne opreme. Nošenje maske predstavlja mjeru koja će nam pomoći da ne dođe do ponovnog širenja epidemije. Potrebno je pridržavati se svih preporučenih ,mjera", kazala je Aćimović.

Ona je istaknula da je nemoguće isplanirati svaki svoj trenutak, ali da je potrebno da se maske i druge mjere moraju poštovati što češće i više jer je to jedini način da se izbjegne ponovno širenje virusa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije