BiH ukida vize za državljane Saudijske Arabije, evo u kojem periodu

4
Radiosarajevo.ba
BiH ukida vize za državljane Saudijske Arabije, evo u kojem periodu
Foto: Fena / Vijeće ministara BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, donijelo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o vizama, kojom se u BiH privremeno ukida vizni režim za državljane Kraljevine Saudijske Arabije i uvode vize za državljane Sultanata Oman.

Prema Odluci, od obveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, tranzit i boravak nа teritoriju BiH izuzimaju se državljani Kraljevine Saudijske Arabije u razdoblju od 1. 6. do 30. 9. 2024. godine.

Po ovoj osnovi državljani Saudijske Arabije u BiH mogu boraviti najduže do 30 dana.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Razlozi za donošenje odluke o bezviznom režimu tokom turističke sezone i u 2024. godini su ekonomske prirode, promocija turističkih, gospodarskih i razvojnih kapaciteta BiH te daljnji razvoj bilateralnih odnosa s Kraljevinom Saudijskom Arabijom.

Istodobno se uvodi obveza posjedovanja vize zа ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriju BiH za državljane Sultanata Oman, zbog obveze usuglašavanja vizne politike s viznom politikom Europske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije